У штабі ООС розповіли подробиці розведення сил біля Петрівського

Поділитися
У штабі ООС розповіли подробиці розведення сил біля Петрівського У районі Петрівського почали розводити війська
Українські сили відходять на 1 км і займають нові обладнані позиції.

На Донеччині з ділянки розведення №3 (Петрівське) відведенню підлягають 42 військовослужбовці ЗСУ, три бойових броньованих машини та 48 одиниць стрілецької зброї. Про це повідомили у пресцентрі штабу операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні о 12:00 в районі Богданівки та Петрівського розпочався практичний етап процесу розведення сил і засобів. Українська сторона була готова до цього ще вчора, 8 листопада. Ця дата була визначена враховуючи те, що останнє порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення зафіксовано 30 жовтня, зауважили у штабі.

"Дії окупаційних військ нелогічні, про що свідчить готовність, всупереч міжнародним домовленостям, до розведення 4 листопада та неготовність, з незрозумілих причин, 8 листопада", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що сили ООС відходять на 1 км і займають нові, заздалегідь обладнані позиції. Процес відведення верифікується представниками моніторингової місії ОБСЄ та українськими військовослужбовцями із СЦКК. Він реалізується у рамках досягнутих у попередні роки домовленостей у Мінську. Розведення відбуватиметься протягом трьох днів.

Потім почнуть шукати та знищувати мінно-вибухові загородження, демонтувати фортифікаційні споруди та інші об'єкти військового призначення в межах ділянки. На 29 добу українська сторона поінформує про те, що усі заходи проведено і, наступного дня, представники СММ ОБСЄ проводять верифікацію виконаних заходів, пояснили у штабі.

Нагадаємо, 1 листопада біля Золотого на Луганщині закінчилося триденне розведення сил і засобів. Військовослужбовців ЗСУ почали відводити, попри відсутність семиденного режиму "тиші" та регулярні обстріли бойовиків. Влітку цього року відбулося розведення військ поблизу Станиці Луганської.

Відведення українських військ від лінії розмежування на ділянках в районі Золотого, Станиці Луганської (Луганська область) і Петрівського (Донецька область) є однією з умов Кремля для проведення саміту в "Нормандському форматі". При цьому гарантувати дзеркальне відведення окупаційних військ у Кремлі відмовилися.

Докладніше читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Мале Золоте, а ціна велика" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі