У Слов'янську повністю відмовилися від класів навчання російською мовою

Поділитися
У Слов'янську повністю відмовилися від класів навчання російською мовою У місті вирішили, що це ще й економічно виправдано
У цьому році таких класів немає в жодній школі міста

В Слов'янську (Донецька область) вирішили відмовитися від класів навчання російською мові. У цьому році таких класів немає ні в одній школі. У минулому році таких класів було два. У Слов'янську проживає близько 109 тисяч населення.

Про це розповіла заступник керівника відділу освіти Слов'янської міської ради Марина Хохлова. Саме цього вимагає закон, хоча були батьки, які висловлювали своє невдоволення відсутністю російськомовних класів, повідомляє портал Слов'янські відомості.

Марина Хохлова підкреслила, що в школах мова навчання - українська, і якщо будуть класи з російською мовою навчання, то буде виникати проблема з підручниками російською мовою і дидактичними матеріалами. Зараз відділ освіти закуповує підручники та дидактичні матеріали українською мовою, і не має сенсу витрачати кошти на закупівлю підручників, надрукованих російською мовою.

"Навіть за економічним змістом - це невигідно" і далі після початкових класів освіта все одно буде відбуватися державною мовою, - зазначила заступник начальника відділу освіти. Села, які розташовані навколо Слов'янська, - переважно україномовні, хоча українська мова неабияк засмічений суржиком.

Слов'янськ (історична назва - Словенськ, заснований в 1645 році) - перший місто українського Донбасу, який випробував на собі російську окупацію.

Мораторій на використання російськомовного культурного продукту в будь-якій формі на території Львівської області, прийнятий Львівською облрадою восени минулого року, визнаний Верховним судом законним. Касаційна скарга громадської організації "Український вибір - право народу" відхилена.

Як повідомлялося, рішення встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України" було прийнято 18 вересня 2018 року депутатами Львівської облради.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі