У Зеленського розповіли деталі переговорів з Меркель

Поділитися
У Зеленського розповіли деталі переговорів з Меркель 30 жовтня відбулася шоста телефонна розмова Меркель і Зеленського © УНІАН
Меркель відзначила прогрес у розведенні сил в Золотому.

В Офісі президента Володимира Зеленського підтвердили інформацію про телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яка відбулася у середу, 30 жовтня. За даними прес-служби, головним питанням у ході розмови стала підготовка до зустрічі в нормандської форматі.

"Ангела Меркель висловила підтримку зусиль України, спрямованих на встановлення миру на Донбасі, і привітала прогрес, досягнутий у питанні розведення сил і засобів у Золотому. Обговорювалися перспективи розведення поблизу Петрівського - за сім днів тиші", - відзначають в прес-службі.

Сторони також обговорили питання транзиту російського газу по території України, зокрема у зв'язку з тристоронніми газовими консультаціями Україна - ЄС - РФ, які відбулися 28 жовтня в Брюсселі. Співрозмовники погодилися з необхідністю посилення взаємодії в цьому напрямку.

Нагадаємо, 20 жовтня канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорила по телефону з президентом РФ Володимиром Путіним ряд питань, які стосуються України. Зокрема, сторони обговорили підготовку до саміту в нормандському форматі і транзит газу через Україну.

29 жовтня почалося розведення сил біля Золотого в Луганській області. Успішне розведення військ в Петрівському і Золотому є умовами для зустрічі лідерів нормандського формату.

Зеленський заявив, що переговори в Нормандському форматі потрібні для того, щоб вирішувати проблеми не в ході розмов лідерів по телефону, а дивлячись один одному в очі.

Президент Росії заявив 30 жовтня про те, що Росія готова до переговорів в нормандському форматі, але назвав умови їх успішного проведення.

Раніше в МЗС України заявили про те, що дата проведення саміту глав нормандської четвірки визначена, однак необхідно підтвердження всіх сторін процесу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі