У зоні ООС загинули троє українських військових, ще троє поранені

Поділитися
У зоні ООС загинули троє українських військових, ще троє поранені Унаслідок ворожих обстрілів загинули троє українських захисників © Сайт Дніпропетровської ОДА
Бойовики 20 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил, гатили з важких мінометів, озброєння БМП і снайперської зброї.

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 4 червня, 16 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі із заборонених Мінськими домовленостями мінометів (тричі), озброєння БМП, протитанкових ракетних комплексів, піхотного і снайперського озброєння.

У смузі дій ОТУ "Схід" окупанти обстріляли українські укріплення 11 разів. По захисниках Авдіївки (двічі) гатили з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, Опитного – 82-мм мінометів і гранатометів різних систем.

Позиції Об'єднаних сил у районі Новоселівки Другої потрапили під ворожий обстріл з протитанкових ракетних комплексів, Талаківки – з озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї, Павлополя та Чермалика – лише з АГС.

З автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь неподалік Пісків, лише зі стрілецької зброї – Водяного.

У районі відповідальності ОТУ "Північ" бойовики обстріляли опорні пункти ЗСУ п'ять разів. Поблизу Кримського і Луганського - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, у першому випадку застосовували також кулемети великого калібру.

Оборонці Золотого-4 двічі потрапляли під ворожий обстріл з автоматичної стрілецької зброї, по них також працював снайпер бойовиків. Станицю Луганську терористи обстрілювали зі стрілецької зброї.

Бійці Об'єднаних сил не залишили ворожі обстріли без адекватної відповіді. Військовослужбовці продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

Вночі 5 червня бандформування чотири раз обстріляли позиції Об'єднаних сил. Неподалік Талаківки - з ручних протитанкових гранатометів, Водяного - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, Золотого-1 – двічі з автоматів і снайперської зброї.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, унаслідок бойових дій в Донбасі окупанти втратили двох осіб пораненими та вбитими.

Нагадаємо, 6 травня у межах ротації керівництва операції Об'єднаних сил в Донбасі президент Петро Порошенко призначив новим командувачем ООС генерал-лейтенанта Олександра Сирського. Він змінив на посаді генерал-лейтенанта Сергія Наєва. Офіційно антитерористичну операцію (АТО) на сході України було завершено 30 квітня 2018 року, натомість розпочато операцію ОС.

18 і 24 квітня російська сторона в Тристоронній контактній групі (ТКГ) двічі відмовилася погоджувати ініційоване Україною чергове "великоднє перемир'я" в Донбасі.

Попереднє "весняне перемир'я" стало вже 19-м від початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, у перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі