Угорщина змінила назву посади "уповноваженого щодо Закарпаття"

Поділитися
Угорщина змінила назву посади "уповноваженого щодо Закарпаття" © Генпрокуратура України
Однією причиною дипломатичного конфлікту між країнами стало менше.

Угорщина змінила назву скандальної посади урядового уповноваженого по Закарпаттю, через яку влітку між країнами виник черговий дипломатичний конфлікт. Як повідомляє "Європейська правда", відповідне рішення було опубліковано в офіційному виданні Міністерства юстиції Угорщини в понеділок, 29 жовтня.

Згідно з документом, Будапешт офіційно змінив посаду Грежи на "уповноваженого міністра, відповідального за розвиток співпраці Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області, а також координацію програми дитячих навчальних закладів Карпатського регіону".

Таким чином тепер у назві посади мова йде не про розвиток однієї області, а про співпрацю двох сусідніх прикордонних регіонів. Угорщина фактично повернула назву посади Грежи, яка існувала до весни поточного року, додавши до функцій уповноваженого роботу з ДОУ Закарпаття.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України вручило угорському дипломату Ласло Папу ноту з вимогою надання офіційних роз'яснень у зв'язку із рішенням Угорщини створити посаду міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну, оскільки до сфери компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України.

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар заявив, що Київ може закликати міжнародних партнерів втрутитися в ситуацію з рішенням уряду Угорщини, та не виключає заборони на в'їзд Іштвану Греже, який займає цей пост, якщо Будапешт не змінить назву посади і не надасть роз'яснень.

Детальніше про вплив Росії на політику Угорщини читайте в статті Михайла Гончара "Орбаноміка з російським ядерним приводом" у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі