Коронавірус у Китаї: Україна евакуює з Уханя 56 осіб, у тому числі громадян Аргентини

Поділитися
Коронавірус у Китаї: Україна евакуює з Уханя 56 осіб, у тому числі громадян Аргентини Після прильоту з Китаю на літаку замінять повітряні фільтри
Евакуація призначена на 18 лютого.

Україна готується до евакуації своїх громадян з Уханя. Разом з українцями будуть евакуйовані і громадяни Аргентини.

Міністерство закордонних справ Аргентини повідомило, що влада України звернулися в посольство цієї країни в Києві і заявила про готовність забрати її громадян з Уханя.

"Посольство в Пекіні обумовлює всі необхідні процедури для того, щоб евакуювати аргентинців, які цього побажають", - йдеться в заяві МЗС Аргентини.

Аргентина висловила вдячність Україні за співпрацю та допомогу.

Про це зазначається в заяві МЗС Аргентини.

"Міністерство закордонних справ (Аргентини - ред.) висловлює подяку уряду України за його щедрість і уряду Китаю за безцінну співпрацю", - йдеться в заяві.

Скільки саме аргентинців забере український літак з Уханя, відомство не уточнило.

Як передає українська служба BBC ,в Міністерстві охорони здоров'я України зазначили, що літак евакуює 56 осіб з провінції Хубей, з них 11 - іноземці. Всі вони погодилися пройти 14-денний карантин в Україні.

Нагадаємо, український літак полетить в Ухань 18 лютого, а повернеться з евакуйованими 19 числа.

Раніше посольство України в Китаї повідомляло, що 11 лютого Україна планує здійснити спеціальний чартерний рейс Київ-Ухань-Київ для евакуації українців з провінції Хубей. Спочатку рейс повинні були відправити 12 лютого, проте до цього часу літак з українцями так і не вилетів. Прем'єр Олексій Гончарук заявив, що затримка евакуації пов'язана з "мінімізацією ризиків". Українці в Ухані заявили, що країна майже кинула їх напризволяще: у них все менше коштів на харчування, ситуація в місті нелегка, люди замкнені в гуртожитку та покидають його лише для походів в магазин, за особливим дозволом.

Прем'єр-міністр Гончарук та міністр охорони здоров'я Скалецька підкреслили, що затримка евакуації пов'язана з ретельною підготовкою щоб уникнути ускладнення ситуації в Україні. Незважаючи на те, що підлягаючі евакуації здорові, обережність повинна бути максимальною.

Український літак, який 19 лютого має евакуювати з Уханя громадян України, забере звідти і іноземців, зокрема, аргентинців, які по прильоту пройдуть карантин. Пресу в аеропорт в день прильоту не допустять, оскільки буде організовано спеціальний медичний захід. У літака після повернення замінять повітряні фільтри.

Як повідомили ВВС News Україна в МОЗ, евакуацію проведе цивільний літак авіакомпанії SkyUp.

Новий коронавірус може жити на різних матеріалах і поверхнях більше тижня. Вчені провели дослідження коронавірусів SARS та MERS, геноми яких схожі з COVID-19, повідомляється у The Journal of Hospital Infection.

Як з'ясувалося, патогенні мікроорганізми можуть зберігатися на різних матеріалах і поверхнях (алюміній, дерево, папір, пластик, скло тощо) і залишатися заразними при кімнатній температурі до дев'яти днів. Термін їх життя може збільшитися за рахунок низької температури і високої вологості повітря.

Вчені рекомендують в лікарнях ретельно дезінфікувати поверхні різними розчинами.

Тим часом у Державному комітеті у справах охорони здоров'я Китаю відзначають, що зараження коронавірусом найчастіше відбувається повітряно-крапельним шляхом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі