Україна готова разом з НАТО приєднатися до розробки спільних заходів щодо захисту Чорноморського регіону та боротьби з COVID-19 – Пристайко

Поділитися
Україна готова разом з НАТО приєднатися до розробки спільних заходів щодо захисту Чорноморського регіону та боротьби з COVID-19 – Пристайко © nato.int
Окрему небезпеку під час пандемії становить масштабна російська кампанія з дезінформації, каже Пристайко.

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко заявив про те, що Україна готова разом з НАТО приєднається до розробки спільних заходів щодо захисту Чорноморського регіону та боротьби з новим коронавірусом SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19.

"Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко зазначив, що Україні та НАТО слід розробити стратегію стримування Росії в Чорноморському регіоні в інформаційному, економічному, правовому і військовому планах. Крім того, Україна хотіла б бачити більшу присутність морських сил НАТО і США в Чорному морі", - йдеться в повідомленні пресслужби віцепрем'єра за результатами відеоконференції з послами країн-членів Альянсу та Представництвом НАТО в Україні.

Він також відзначив активну участь України в діяльності Альянсу, спрямованої на подолання пандемії коронавірусу.

"Україна готова приєднатися до міжнародних зусиль у розробці універсальних заходів для цивільної, військової та економічної сфер з метою подолання наслідків пандемії і пом'якшення економічних результатів карантину. Рухаючись до членства в НАТО, Україна з радістю допомагає нашим партнерам у сфері стратегічних авіаперевезень. Українські літаки активно допомагають з доставкою медичних вантажів в рамках програми SALIS", - сказав Пристайко.

Віцепрем'єр підкреслив, що окрему небезпеку під час пандемії становить масштабна кампанія з дезінформації, яку проводить Росія.

"Всіх турбує поширення в медіа різних теорій змови, які мають на меті послабити здатність держав НАТО і ЄС разом реагувати на кризу, викликаний пандемією коронавірусу. Такі цілеспрямовані дії викликають додаткову шкоду суспільству, яке і так зазнало значних потрясінь з-за кризи", - підкреслив Пристайко.

Читайте також: Росія буде намагатися підірвати довіру до вакцини від коронавірусу - Держдеп США

Інтеграція в НАТО залишається офіційним українським курсом після виборів президента, на яких переміг Володимир Зеленський. Країна на шляху до того, щоб отримати статус партнера "Розширених можливостей НАТО" в цьому році, якщо темпи реформ зберігатимуться.

Однак нещодавні політичні зміни в Києві поновили дебати щодо прихильності України інтеграції в НАТО і викликали нові сумніви щодо більш широкої геополітичній траєкторії країни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі