Україна має намір повернути засуджених в інших країнах українців на Батьківщину

Поділитися
Україна має намір повернути засуджених в інших країнах українців на Батьківщину Засуджені в інших країнах українці повинні відбувати покарання в Україні - Комітет Ради
Багато з тих, хто відбуває покарання, або політв'язень, або втягнутий в протизаконні махінації обманним шляхом

Україна має намір предметно зайнятися поверненням засуджених в інших країнах українців на Батьківщину. Серед тих, хто відбуває покарання в тюрмах інших країн, чимало людей, які були втягнуті в незаконні дії обманним шляхом: укладали договори про роботу легально, а потрапляли в схеми, які в деяких країнах караються величезними термінами і навіть смертною карою. Деякі і взагалі засуджені несправедливо.

У в'язницях за кордоном знаходиться майже 6180 українців - таку цифру назвав голова робочої групи Комітету парламенту з прав людини Дмитро Лубинець.

"У в'язницях Греції - 168 українців, яких звинувачують у транзиті нелегальних мігрантів. Організовані злочинні групи дуже часто обманом вербували їх нібито для роботи на туристичних суднах, а насправді залучали до протизаконної угоди. Терміни покарання - від 20 до 280 років!" - заявив він.

Лубинець зазначив, що "саме тому ми прийняли рішення про створення робочої групи з залученням представників МЗС, Мін'юсту, Нацполіції і Мінсоца. Вона покликана в найкоротші терміни розробити конкретні кроки для повернення українців на Батьківщину".

Наголошується, що робоча група з пошуку шляхів повернення українських громадян, які відбувають покарання у місцях несвободи в Греції, вже напрацювала план першочергових кроків по запуску процесу повернення їх на батьківщину.

Нагадаємо, з початку року в анексованому Криму російські спецслужби затримали 57 кримських татар.

Генеральна Асамблея ООН в своїх резолюціях неодноразово засуджувала незаконні дії країни-окупанта і закликала її дотримуватися права людини. 22 грудня 2018 року Генеральна Асамблея ООН прийняла нову резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна".

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні продовжує фіксувати порушення в Криму і констатує, що ніяких поліпшень за останні місяці на окупованому півострові не сталося. Детальніше читайте в матеріалі Тетяни Курманової "Права людини в Криму: без змін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі