Україна на плато епідемії: понад 400 нових випадків коронавірусу за добу

Поділитися
Україна на плато епідемії: понад 400 нових випадків коронавірусу за добу Коронавірус підтвердили у 468 українців © interfax.com.ua
Відтепер українців тестуватимуть на COVID-19 і методом ІФА.

В Україні за добу підтвердили 468 нових випадків коронавірусу COVID-19. Таким чином, станом на 31 травня діагноз підтверджено у 23 672 українців, свідчать дані системи моніторингу РНБО.

З початку епідемії від ускладнень зхворювання померли 708 наших співвітчизників (з них 12 – за минулу добу), одужали – 9 538 (227 – за останню добу). Продовжують лікування 13 426 українців.

"Станом на 9:00 31 травня в Україні 23 672 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 708 летальних, 9 538 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 468 нових випадків", - йдеться в повідомленні на сторінці Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

Найбільш складною ситуація залишається у: Чернівецькій (3 349 випадків), Рівненській (1 713), Львівській (1 669), Івано-Франківській (1 402) та Київській (1 573) областях, а також у столиці (2 985).

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, 30 травня в Україні запустили ІФА-тестування на коронавірус (Імуноферментний аналіз крові). Метод спрямовано на виявлення в крові людини антитіл до COVID-19 і дозволяє дізнатися, чи хворіла вона на коронавірус.

ІФА-тестування використовуватиметься разом із ПЛР-тестами, що застосовуються зараз для підтвердження діагнозу, уточнили в МОЗ.

19 травня набрав сили закон, що передбачає масове тестування українців на коронавірус. Тестування буде обов'язковим для: людей із підозрою на коронавірус, контактних осіб, медиків, поліцейських і нацгвардійців. А також для тих, хто допомагає в проведенні заходів, спрямованих на боротьбу з поширенням інфекції.

Читайте також: В обласній лікарні Житомира спалах коронавірусу

Нагадаємо, перший етап послаблень карантинних обмежень розпочався 11 травня. Українцям дозволили відвідувати ринки, перукарні, салони краси, літні майданчики кафе і ресторанів, відкрили парки та дитячі майданчики.

Другий етап ослаблення обмежень стартував 22 травня. Уряд дозволив відновити роботу транспорту і дошкільних закладів, готелів (крім хостелів), проведення спортивних змагань без глядачів і релігійних служб. Наступні етапи заплановані на 1 та 10 червня.

24 квітня уряд оприлюднив п'ятиетапний план виходу України з карантину (діє з 12 березня для профілактики поширення коронавірусу), за два тижні до цього в ZN.UA вийшла стаття Юлії Самаєвої "Розумний карантин", основні тези з якої легко вгадуються в плані Кабміну.

Зараз в Україні діє адаптивний карантин – рішення щодо пом'якшення або посилення обмежень ухвалює місцева влада з огляду на епідситуацію в регіоні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі