Україна не дискутує з Угорщиною щодо тлумачення українських законів на своїй території – Клімкін

Поділитися
Україна не дискутує з Угорщиною щодо тлумачення українських законів на своїй території – Клімкін © Генпрокуратура України
Українсько-угорські консультації відбудуться 28 листопада.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про те, що уряд країни не має наміру дискутувати з Угорщиною те, як повинні тлумачитися українські закони на українській території. Глава української дипломатії підніме це питання на українсько-угорських консульських консультаціях 28 листопада.

"Ми не дискутуємо з угорською стороною як повинні тлумачитися українські закони на українській території. Саме це і багато інші важливі питання обговоримо на українсько-угорських консульських консультаціях 28 листопада в Києві, а також під час моїх наступних зустрічей з Петером Сіярто", - написав Він у Twitter.

Як повідомлялося, 25 жовтня міністр закордонних справ України та його колега з Угорщини домовилися про проведення консульських консультацій 28 листопада в Києві. За словами Клімкіна, країни домовилися про те, що наступного тижня Угорщина змінює назву "уповноваженого з Закарпаттю" і "повертає його до нормального".

Нагадаємо, у вересні ЗМІ оприлюднили відео, на якому громадяни України отримують угорські паспорти та промовляють присягу на вірність Угорщині у консульстві в Береговому.

27 вересня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про те, що СБУ розслідує кримінальне провадження за фактом отримання паспортів Угорщини громадянами України, а отримання подвійного громадянства тягне за собою позбавлення громадянства України.

Вже у жовтні послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню вручили ноту про те, що консула Угорщини у місті Береговому Закарпатської області оголошено персоною нон-грата і він має виїхати з України упродовж 72 годин. Своєю чергою Будапешт вислав першого секретаря посольства України в Угорщині, 8 жовтня він повернувся до Україну.

Детальніше про українсько-угорський конфлікт і перспективи його врегулювання читайте у матеріалі Володимира Кравченка "За півкроку до червоної риски", "Чи доведе "мова" до Брюсселя?" й "Ілюзія добросусідства" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі