Україна опинилася в Топ-3 країн Європи за кількістю відкритих кав'ярень у 2019 році

Поділитися
Україна опинилася в Топ-3 країн Європи за кількістю відкритих кав'ярень у 2019 році Україна стала одним із лідерів в Європі за кількістю відкритих кав'ярень © БЖ
За рік в нашій країні відкрилося на 16% кав'ярень більше, ніж у 2018.

Україна увійшла в першу трійку європейських країн за кількістю відкритих кав'ярень у 2019 році. Як повідомляє Blackfield Coffee з посиланням на дані звіту Project Cafe 2020, за цей рік в нашій країні відкрилося на 16% більше кав'ярень, ніж за минулий.

Швидше за звітний період кав'ярні відкривалися тільки в Румунії та Казахстані. Найбільше кількість кав'ярень скоротилася в Туреччині, Угорщині, Бельгії та Швеції.

На даний момент на ринку Європи працює 37598 кав'ярень, за 2019 рік їхня кількість зросла на 3,4%. Очікується, що до 2025 року кількість європейських кав'ярень підвищиться до 45 тисяч.

У звіті Allegra уточнюють, що беруть до уваги відкриття кафе і закладів з кавою у всіх категоріях. Найбільш активними гравцями ринку залишаються великі мережі на зразок Starbucks, McCafe від McDonald's та Costa Coffee - ці три компанії відповідальні за майже чверть всього європейського ринку кав'ярень. Лідером європейського ринку залишається мережа кав'ярень Costa Coffee (3154 кав'ярні), слідом йдуть Starbucks (2781 кав'ярня) і McCafe (2469 кав'ярень).

Blackfield Coffee

Ціни на каву в зернах підскочили більш ніж на 25% протягом останніх тижнів на ознаках скорочення виробництва у Латинській Америці. Котирування ф'ючерсів досягли $ 1,173 за фунт на Intercontinental Exchange (ICE) у порівнянні з приблизно 93 центів в середині жовтня на побоюваннях недостатності поставок.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі