Україна освоїла 85% військової допомоги США — Міноборони

Поділитися
Україна освоїла 85% військової допомоги США — Міноборони Фактично техніку за укладеними контрактами в Україні побачать через два роки
Контракти на поставку військової техніки вже укладені.

З початку року Україна отримала від США військову допомогу на 400 млн доларів. Більш ніж на 85% цієї допомоги вже укладені відповідні контракти. Про це заступник міністра оборони України Аліна Фролова повідомила в ефірі hromadske.

"На сьогоднішній день допомога, яка йде в межах фінансового року, законтрактована більш ніж на 85 відсотків. Це та сама, про яку всі говорять, що вона заморожена. Фінансовий рік у США - до квітня", - сказала вона.

Фролова уточнила, що укладення контракту на якусь допомогу, наприклад, на поставку обладнання, означає, що Україна його вже точно отримає.

"Чому я кажу саме про контрактацію - тому що якщо ми говоримо про техніці і обладнанні, ми розуміємо, що це кілька років виробництва. Тобто це не означає, що ми її прямо зараз отримаємо. Є речі, які ми отримаємо досить швидко, а є речі, які отримаємо за два роки, але оплата (від США - ред.) за них піде вже зараз", - пояснила заступник міністра.

Як зазначає Фролова, "на операційному рівні ніякої заморозки не було".

"Була дискусія з приводу верхнього політичного керівництва, але всі операційні процеси здійснювалися, оскільки офіційної команди стоп або не стоп не було, ми її не відчули. Нас запевнили на рівні Сенату, на рівні Конгресу, на рівні Міністерства оборони, це технічні внутрішні питання, якими ми займаємося, але це не означає, що ми зупиняємо допомогу", - розповіла вона.

Як раніше повідомлялося, президент США Дональд Трамп в проекті бюджету на 2021 рік вимагатиме щонайменше ще 250 млн доларів на допомогу Україні в галузі безпеки. Очікується продаж 150 протитанкових ракет і двох додаткових ракетних пускових установок на суму 39 млн доларів, крім 200 ракет і 37 пускових установок, які США продали Києву в 2018 році.

Раніше повідомлялося, що Україна очікує в 2020 році виділення США допомоги не менше 391 млн доларів. На виділені гроші в наступному році Україна планує придбати більше ракет Javelin.

Раніше радник з національної безпеки президента США Дональда Трампа Роберт О'брайен в інтерв'ю для американського телеканалу CBS News заявив про те, що допомога США не триватиме вічно.

7 листопада Міноборони США і України підписали протокол про військове співробітництво.

11 вересня Вашингтон погодив і схвалив виділення Україні 250 млн доларів військової допомоги.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі