Україна отримала обладнання для розмінування від ОБСЄ

Поділитися
Україна отримала обладнання для розмінування від ОБСЄ Міни і нерозірвані боєприпаси (НРБ) впливають на життя двох мільйонів людей на сході країни, становлячи собою серйозну загрозу для мирних жителів © facebook.com/oscesmm/
Словаччина передала Україні металодетектори, комп'ютери і лазерні принтери.

Державна служба з надзвичайних ситуацій України отримала від ОБСЄ обладнання для гуманітарного розмінування. Зокрема, посол Генрік Вілладсен передав Україні 13 металодетекторів, 4 металодетекторів з великим радіусом охоплення і 5 детекторів для пошуку вибухонебезпечних залишків бойових дій, а також 10 захисних шоломів.

Крім того, Міноборони України отримало 25 металодетекторів, 4 детектора для пошуку вибухонебезпечних залишків збройних сил і 5 захисних шоломів.

Міністерство з тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України отримало від ОБСЄ 11 комп'ютерів, 3 лазерних принтера, 2 мультимедіа-проектора з мобільними екранами, 3 комплекти офісного обладнання.

Як повідомлялося, з 2014 року було зареєстровано понад 1600 жертв вибухів мін та інших вибухонебезпечних залишків війни.

Раніше міністр закордонних справ Словаччини і голова ОБСЄ Мирослав Лайчак заявив про те, що Братислава вітає ініціативи представника України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леоніда Кучми з врегулювання ситуації в Донбасі.

Як повідомлялося, на засіданні ТКГ в Мінську 5 червня сторони домовилися підготувати до 19 червня пропозиції щодо забезпечення перемир'я в Донбасі.

Другий президент України Леонід Кучма також запропонував закріпити в угоді про припинення вогню заборону стріляти у відповідь. Його заява викликала серйозний резонанс. Пізніше він зазначив, що коли говорив про заборону відкривати вогонь у відповідь, мав на увазі не тільки Збройні сили України, але і бойовиків.

Крім того, на засіданні 5 червня обговорювалося питання скасування економічної блокади окупованих районів Донбасу, яка була введена в 2017 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі