Україна отримала з США партію новітніх ракет для комплексу Javelin

Поділитися
Україна отримала з США партію новітніх ракет для комплексу Javelin © army.lv
Постачання інших товарів США військового призначення за домовленостями передбачена в 2021 – 2022 роках.

Для потреб Збройних Сил України (ЗСУ) надійшли ракети FGM-148E, які є однією з останніх модифікацій протитанкових ракет комплексу Javelin, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"16 червня 2020 в Україну в рамках пілотного проекту по програмі Уряду США "Міжнародні військові продажі" надійшла перша партія вантажу за контрактом, підписаним у грудні 2019 року, а саме - ракети до протитанкових ракетних комплексів "Джавелин" і допоміжне обладнання на загальну суму понад 27 млн доларів США", – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що реалізація контракту на загальну суму понад 36,5 млн доларів є значним кроком у розвитку українсько-американського стратегічного партнерства на підтримку обороноздатності України.

Читайте також: У Донецькій області знайшли схованку для диверсантів

Нагадаємо, на початку березня 2018 року Державний департамент США схвалив передачу Україні 37 протитанкових комплексів Javelin і 210 ракет до них на 47 млн доларів. Повідомлялося про те, що постачання американських ПТРК в Україну забезпечена на умовах, що оборонне озброєння не буде використовуватися на лінії зіткнення в зоні бойових дій в Донбасі. Проте надалі вони використовувалися саме на лінії розмежування, що дозволило звести використання терористами бронетехніки до мінімуму.

У грудні 2019 році Міноборони уклало договір про постачання другої партії протитанкових комплексів Javelin.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі