Україна планує придбати в США велику партію летальної зброї – Чалий

Поділитися
Україна планує придбати в США велику партію летальної зброї – Чалий Чалий зазначив, що просування до укладення такого масштабного контракту стало можливим, завдяки зростанню довірі США до України © Валерій Чалий/Facebook
92% усієї військово-технічної допомоги, яку Україна отримала з 2014 року, надійшло саме зі Сполучених Штатів.

Україна посилено працює над контрактом з придбання в США великої партії летального озброєння, який може бути укладений та реалізований вже в цьому році, заявив екс-посол України в США Валерій Чалий, повідомляє "Укрінформ".

"Ми очікуємо, що вже у цьому році буде реалізовано великий проект закупівлі летального оборонного озброєння", – зазначив він.

Чалий зазначив, що просування до укладення такого масштабного контракту стало можливим "завдяки довірі до України, якої не було ще у 2015 році", а також змін в українському законодавстві, які реформували цю сферу. Зокрема, завдяки відкриттю можливості прямої закупівлі озброєнь Міністерством оборони України за кордоном, насамперед у США, оскільки 92% усієї військово-технічної допомоги, яку Україна отримала з 2014 року, надійшло саме зі Сполучених Штатів.

Раніше повідомлялося, що з початку російської агресії в Донбасі Збройні сили України отримали від Сполучених Штатів Америки майже десять тисяч одиниць військово-технічної допомоги.

Детальніше про американську військову допомогу Україні читайте в статті Юрія Бутусова "Військова техніка США для України: політичний символізм і цілепокладання" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі