Україна ставить Ірану дедлайн на вивчення "чорних ящиків" збитого авіалайнера МАУ — Пристайко

Поділитися
Україна ставить Ірану дедлайн на вивчення "чорних ящиків" збитого авіалайнера МАУ — Пристайко Україна наполягає на передачі Іраном "чорних скриньок"
У Ірану немає необхідних технологій для вивчення змісту "чорних ящиків".

Міністерство закордонних справ і Рада нацбезпеки і оборони України активно працюють над тим, щоб Іран надав доступ до "чорних скриньок" збитого літака МАУ. Про це заявив міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко на зустрічі з міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіпом Шампанем в Києві, інформує прес-служба МЗС.

"Коли ми говоримо про те, що вони повинні передати або вивчити зміст без затримок, ми маємо на увазі якийсь резонне період. На нашу думку, ми можемо говорити десь про місяці, коли дається право цієї нації спробувати отримати інформацію, поділитися з групами розслідувань. на сьогоднішній момент вже минуло більше місяця, ми вважаємо, що у нас є достатньо підстав говорити про те, що Іран не має достатніх технічних і людських та інших можливостей для того, щоб отримати необхідну для нас інформацію", - сказав Пристайко.

За його словами, МЗС спільно з РНБО працюють, щоб Україна могла забрати "чорні ящики".

"Саме тому Міністерство закордонних справ і Рада нацбезпеки і оборони України активно працюють над тим, що б Україна могла забрати ці "чорні ящики", щоб допомогти з розслідуванням і нарешті встановити правду. Більше того, у нас не тільки є підстави, формально ці ящики належать нам, тому що літак, який був збитий, був наш. Ця робота, я сподіваюся, найближчим часом буде завершена", - сказав він.

Як повідомлялося, Організація цивільної авіації Ірану не змогла розшифрувати "чорні ящики" зі збитого "Боїнга". Іранцям не вдалося декодувати записи, зроблені реєстратором польотних даних та аудіозаписи встановленого в кабіні екіпажу диктофона.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо зажадав, щоб самописці передали Франції, так як у Ірану немає технічної бази для повноцінного аналізу пошкоджених "чорних ящиків".

23 січня іранській делегації в Києві продемонстрували лабораторії, співробітни будь-кому ще, незважаючи на міжнародний тиск.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі