Україна увійшла в ТОП-5 країн з високою смертністю від розриву гранат і мін

Поділитися
Україна увійшла в ТОП-5 країн з високою смертністю від розриву гранат і мін Всього протягом 2018 року в світі від мін та вибухових пристроїв загинули або отримали поранення 6897 осіб
В Україні площа замінованих територій оцінюється приблизно в сім тисяч квадратних кілометрів.

Протягом 2018 року в Україні від наземних мін та вибухових пристроїв загинули або отримали поранення 325 осіб, що вивело державу на п'яте місце в рейтингу країн з найвищою кількістю жертв цього різновиду боєприпасів. Про це йдеться в доповіді міжнародної неурядової організації Handicap International, інформує DW.

На першому місці цього списку - Афганістан, де було зафіксовано 2234 жертви розривів мін та вибухових пристроїв. Далі йдуть Сирія, Ємен і М'янма.

Всього протягом 2018 року в світі від мін та вибухових пристроїв загинули або отримали поранення 6897 осіб. Більшість жертв - мирні жителі, з яких більше половини - діти. Статистика охоплює лише офіційно зареєстровані і підтверджені випадки смерті або каліцтва від мін та подібних вибухових пристроїв.

У доповіді наголошується, що кількість жертв в результаті вибухів мін та вибухових пристроїв вже четвертий рік поспіль залишається вкрай високим, незважаючи на дію Оттавської конвенції про заборону протипіхотних мін.

Також автори доповіді додають, що в Україні площа замінованих територій оцінюється приблизно в сім тисяч квадратних кілометрів. Втім, це лише приблизні підрахунки, тому даний показник замінованій площі може відрізнятися від цих оцінок.

Ситуацію з розмінуванням ускладнює той факт, що деякі частини території залишаються недоступними для урядових сил і української влади, наголошується в доповіді.

Що стосується вибухових пристроїв, то в Україні більшість із них були так звані "розтяжки", тобто пастки із застосуванням ручних гранат для ураження живої сили, йдеться в доповіді.

Відзначимо, за даними ЮНІСЕФ, від розриву мін, боєприпасів і вибухонебезпечних елементів загинуло 38 дітей, 128 отримали поранення.

Згідно зі звітом Міжнародного руху за заборону протипіхотних мін, Україна входить в число країн з високою смертністю від розриву протипіхотних мін.

Чрез бойові дії схід України перетворюється в найзамінованіший регіон в світі. Детальніше про проблему розмінування Донбасу читайте в матеріалі Алли Котляр "Разом – проти мін?" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі