Україна в ООН закликала РФ "відмовитися від логіки війни" в Донбасі

Поділитися
Україна в ООН закликала РФ "відмовитися від логіки війни" в Донбасі Українські дипломати закликали Росію дотримуватися Мінських угод © www.un.org.ua
Українська сторона підкреслила необхідність виконання Росією міжнародних домовленостей щодо мирного врегулювання ситуації.

Постійне представництво України в ООН відреагувало на загибель українського солдата 26 травня в окупованому Донбасі і закликало Росію припинити насильство. Звернення було опубліковано Twitter.

"Сьогодні російські війська почали атаку на Донбасі, вбивши українського солдата. Режим припинення вогню порушується щодня. Росія повинна відмовитися від насильства і логіки війни і виконати свої зобов'язання у відповідності з погодженими результатами саміту N4 в Парижі і Мінськими угодами", - йдеться в повідомленні.

При цьому українські дипломати закликали Росію дотримуватися Мінських угод і домовленостей "нормандської четвірки".

Читайте також: Дефіциту в засобах індивідуального захисту в Україні не буде — санлікар

Нагадаємо, 12 лютого 2015 року на саміті у Мінську після переговорів лідерів України, Німеччини, Франції та Росії було затверджено Комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей з метою деескалації збройного конфлікту в Донбасі.

Домовленості, зокрема, передбачають негайне та повне припинення вогню в окремих районах Донбасу і його суворе виконання, та відведення всіх важких озброєнь обома сторонами на рівні відстані. РФ протягом п'ятьох років з моменту підписання "Мінська" регулярно порушує ці домовленості.

На засіданні Радбезу ООН 18-19 лютого розглянули ескалацію бойових дій в Донбасі. Члени Ради заслухали сторони конфлікту і закликали РФ дотримуватися Мінські угоди.

Детальніше про те, чого очікувати Україні наразі від французької сторони в проблемі врегулювання в Донбасі і з чим Київ рухається до наступного саміту "четвірки" читайте в матеріалі Тетяни Силіної "Усе буде печворк".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі