Україна не працюватиме з СНД у сфері зв'язку

Поділитися
Україна не працюватиме з СНД у сфері зв'язку Нацкомісія погодила документи для розриву домовленостей © Андрій Товстиженко, DT.UA
Підписані зі Співдружністю угоди не принесли ніякої користі.

Україна розриває домовленості в послугах зв'язку з країнами-учасниками Співдружності незалежних держав. Адміністрація Держспецзв'язку розробила проект постанови Кабміну і законопроект, якими пропонується вийти з угод про співпрацю в сфері зв'язку, повідомляє НВ. Відповідні документи сьогодні погодила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

НКРЗІ розглядала два документи - проект постанови КМУ "Про вихід з Угоди про координацію міждержавних відносин в галузі поштового та електричного зв'язку" і проект Закону України "Про вихід з Угоди щодо співробітництва в розвитку і використанні систем стільникового рухомого зв'язку".

Ці документи визначають рамкові домовленості між урядами держав-учасниць СНД про координацію дій в сферах надання послуг зв'язку (в тому числі і мобільного).

"За угодами, країни мали співпрацювати в сферах розвитку мереж, засобів зв'язку, тарифної політики, підготовки кадрів і міждержавного ринку послуг мобільного зв'язку. Але обидві угоди так і не принесли Україні будь-яких практичних результаті", - зазначили в НКРЗІ .

Співпраця з виконавчими органами СНД з питань реалізації Угоди в галузі поштового та електричного зв'язку не здійснювалася. Крім того, цілий ряд норм обох Угод суперечать Угоді про Асоціацію України і ЄС.

З 1998-го року, коли угода була підписана, вона так і не набула для України практичної реалізації, тож вихід не вплине на спроможність країни захищати свої інтереси у відповідній сфері.

Раніше, заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест, зазначив, що у 2022 році в Україні може з'явитися 5G інтернет. Для цього президент Володимир Зеленський має підписати указ про вивільнення діапазонів 700-800 МГц та проведення конкурсів на частоти, на яких оператори могли б розгорнути мережі 3G, 4G і в перспективі й 5G по всій країні.

Більше про розвиток мобільного зв'язку в Україні читайте Германа Погабова "5G - перед стартом" для "Дзеркала тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі