Україна звинуватила РФ в пособництві бойовикам для знищення доказів їх причетності до розстрілу Боїнга

Поділитися
Керовані Росією терористи не дають можливість компетентним органам України розпочати розслідування і відмовляються допустити міжнародне співтовариство і представників іноземних урядів на місце падіння літака Малайзійських авіаліній.

Терористи на сході України перешкоджають розслідуванню катастрофи малазійського літака і намагаються знищити докази їх причетності до авіакатастрофи.

Про це йдеться в заяві уряду України, оприлюдненому в суботу.

"Керовані Росією терористи не дають можливість компетентним органам України розпочати розслідування і відмовляються допустити міжнародне співтовариство і представників іноземних урядів на місце падіння літака Малайзійських авіаліній", - наголошується в заяві.

За даними уряду, бойовики вивезли 38 тіла загиблих в морг Донецька, "де фахівці з яскраво вираженим російським акцентом заявили, що вони самостійно будуть проводити розтин, крім того, терористи ведуть пошук великогабаритного транспорту для вивезення уламків літака на територію Росії".

"Уряд України офіційно заявляє: терористи при підтримці Росії намагаються знищити докази цього міжнародного злочину. Ми звертаємося до міжнародного співтовариства і закликаємо зобов'язати Росію відкликати своїх терористів і дати можливість українським і міжнародним експертам провести всебічне розслідування обставин трагедії", - підкреслюється в заяві.

"Прощення міжнародним злочинцям не буде, як і не буде його тим, хто цих терористів підтримував, тренував, фінансував та постачав зброю", - заявляють в уряді.

Кабмін поінформував всі країни-члени ЄС і США про розвиток ситуації.

"Уряд забезпечив необхідні технічні засоби і персонал для проведення розслідування і судово-медичних експертиз тіл загиблих, а також забезпечені всі можливості для репатріації тіл у відповідні країни, однак на даному етапі терористичні угруповання унеможливлюють цей процес", - йдеться в заяві. !zn

Читайте також:

Терористи могли збити Боїнг з ЗРК "Бук-М1", яка раніше перебувала у Криму

Обама: Малайзійський літак збитий ракетою, випущеною з контрольованою бойовиками території

Київ попросить у міжнародних організацій супутникові дані для визначення місця запуску ракети, що вразила Боїнг

СБУ затримала двох російських коректувальників вогню

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі