Українців попередили про можливі провокації у День захисника України

Поділитися
Українців попередили про можливі провокації у День захисника України © МВС України
Силовики нагадали про події 2015 року, коли від вибуху гранати під Радою загинули четверо нацгвардійців.

Очільники Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки та Ради національної безпеки і оборони попереджають українців про можливі провокації 14 жовтня, коли відзначається День захисника України і свято Покрови Пресвятої Богородиці.

"Багато людей завтра візьмуть участь в масових заходах, політичних мітингах, акціях, ходах, присвячених цій даті. Вкрай важливо у цей день об'єднатися навколо головних цінностей і разом берегти безпеку і поважати права кожного громадянина… Не дозволяйте нікому маніпулювати вами, використовувати вас "в темну", нести деструкцію", - йдеться у спільній заяві силовиків, оприлюдненій на сайті МВС.

У заяві також йдеться, що правоохоронці готові забезпечувати громадську безпеку та права громадян, діятимуть "суворо і уважно", і розраховують на пильність учасників масових акцій, оскільки "можливі будь-які провокації".

Силовики нагадали про події 31 серпня 2015 року, коли на тлі ухвалення реформи децентралізації під Верховною Радою сталися сутички, а невідомий жбурнув у натовп гранату. Тоді загинули четверо нацгвардійців, понад 120 людей дістали поранення.

"Наш спільний ворог нікуди не подівся - ви, як і ми, повинні розуміти, що можливі будь-які провокації… Занадто багато загинуло воїнів і захисників України, щоб зараз ми дозволили ворогові використовувати чвари всередині країни в його - імперських – цілях", - додається у повідомленні.

Правоохоронці додали, що у лавах поліції, СБУ і Національної гвардії багато захисників України - "кожен 3-й поліцейський, нагвардієць та співробітник СБУ - учасник АТО".

"Заради пам'яті героїв, які віддали своє життя за свободу і територіальну цілісність України - цей день повинен пройти мирно і гідно! Слава героям! Слава Україні!", - резюмується у повідомленні.

Нагадаємо, що День захисника України 14 жовтня з 2015 року є офіційним державним святом і вихідним днем. Цього року свято припадає на понеділок, тому українців чекає три вихідних поспіль.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі