Українцям можуть дозволити їздити до Канади з електронною авторизацією

Поділитися
Українцям можуть дозволити їздити до Канади з електронною авторизацією © Генпрокуратура України
За словами депутатки канадського парламенту, в уряді лобіюють питання щодо запровадження для українців правил подорожей, подібних до тих, що діють між Канадою та Бразилією.

Депутатка канадського парламенту Мар'яна Мигайчук заявила про те, що Канада може дозволити українцям відвідувати країну із використанням електронних віз, передає "Укрінформ". Вона також зазначила, що "нарешті наближається" спрощення візового режиму між Канадою та Україною.

"Ми провели дуже продуктивну зустріч із Президентом Володимиром Зеленським. Я залишила її із великою перемогою для моїх виборців: прем'єр-міністр Трюдо взяв зобов'язання дозволити українцям відвідувати Канаду із попередньою електронною авторизацією", - сказала Мигайчук.

За словами депутатки, протягом своєї каденції внесла до парламенту кілька петицій щодо необхідності спрощення візового режиму для України, "і нарешті це наближається".

Зазначено, що конгрес українців Канади наразі лобіює у канадському уряді питання щодо запровадження для громадян України правил подорожей, подібних до тих, які діють для громадян Бразилії.

З 2017 року бразильці, яким протягом минулих 10 років було надано канадську туристичну візу, мають змогу для наступних подорожей до Канади отримувати лише електронну авторизацію, що за кілька хвилин оформлюється онлайн і коштує 7 доларів.

Під час свого візиту в Торонто президент Володимир Зеленський заявив про те, що Україна та Канада найближчим часом планують підписати угоду про мобільність молоді, яка дасть змогу українцям та канадцям відвідувати обидві країни для роботи чи навчання за спрощеною процедурою. Також за його словами, Канада запропонувала Україні приєднатися до програми, яка дозволить всім українцям подорожувати до країни за спрощеною процедурою.

Детальніше про візит президента до Торонто читайте в матеріалі DT.UA "Робочий візит Зеленського до Канади: зустрічі, заяви та домовленості".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі