Україні передали понад 50 засуджених в "ЛНР" українців — Денісова

Фото Доповнено
Поділитися
Бойовики "ЛНР" всьоме передали громадян на підконтрольну Україні територію.

Бойовики підтримуваного Росією незаконного угруповання "ЛНР" передали на підконтрольну українській владі територію понад 50 засуджених, повідомила у Facebook уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. Одного із переданих українців звільнять сьогодні ж.

"Сьогодні на мосту біля міста Щастя всьоме відбулась передача засуджених громадян України, які перебували в пенітенціарних установах на момент окупації частини Луганської області. Зазначаю, що під час передачі від представників "ЛНР" отримано 54 особи", - йдеться у повідомленні.

За словами Денісової, наймолодшому українцю 26 років, а найстаршому – 61 рік. Раніше громадяни засуджені проживали на території Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької та Кіровоградської областей та в Києві.

"Відразу після проходження усіх необхідних процедур одну особу сьогодні ж буде звільнено, у зв'язку із закінченням строку відбування покарання", - додала Денісова.

Окрім того, бойовики передали 10 кримінальних справ, за якими засуджені особи зможуть звернутися до судових органів в порядку апеляції або касації. Право українців на вільний доступ до правосуддя буде відновлено.

"З грудня 2018 року до сьогодні з окупованої частини Луганської області було отримано 373 засуджених громадянина України, а з Донецької – 13, з них 105 осіб – звільнено. Наголошую, що робота в даному напрямку продовжується та перебуває під особистим контролем президента України Володимира Зеленського", - підсумувала Денісова.

Минулого разу на підконтрольну Україні територію з "ЛНР" 64 українця, які перебували в пенітенціарних установах окупованої частини Донбасу.

Як відомо, представники окупаційної адміністрації РФ у Донбасі періодично передають на підконтрольні Києву території ув'язнених, які були затримані або засуджені ще до початку війни у 2014 році. З окремих районів Донецької області передача засуджених відбувається з 2015 року. Передають тих, хто виявляє бажання відбувати своє покарання на підконтрольній уряду України території.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі