Українська армія здатна протистояти озброєній загрозі Росії — Кривоніс

Поділитися
Українська армія здатна протистояти озброєній загрозі Росії — Кривоніс Армія здатна відбити ворога © hromadske.tv
Збройні сили України готові протистояти спробам РФ загострити ситуацію на сході України.

Незважаючи на спроби показати слабкість ВСУ у протистоянні збройній загрозі Росії, все йде далеко не так погано, як здається деяким політикам.

Збройні сили України готові протистояти спробам Російської Федерації загострити ситуацію на сході України, вважає заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривоніс.

"Українська армія готова протистояти. Вона має великий досвід, вона має достатньо високий рівень професіоналізму і патріотизму і в змозі дати відсіч спробам Росії розгойдати ситуацію всередині країни", - сказав С. Кривоніс в середу в ефірі телебачення "Голосу Америки", відповідаючи на питання, чи готова українська армія до можливого загострення ситуації на Сході України перед парламентськими виборами, передає Інтерфакс-Україна.

С. Кривоніс також звернув увагу, що об'єктом інформаційної атаки з боку Російської Федерації є і населення України.

"Ми розглядаємо... питання про подолання активної інформаційної операції з боку РФ на населення України. І головне завдання інформаційної операції – розгойдати ситуацію всередині країни руками і мозком самих українців. І це чітко треба розуміти кожному українцю", - підкреслив С. Кривоніс.

Заступник Секретаря РНБО також не виключив можливе втручання РФ у роботу енергетичної системи України за допомогою кібератак.

"Ми ще перебуваємо в тому стані, коли наша енергетична залежність від Росії ще існує і вона може впливати", - зазначив С. Кривоніс. За його словами, розроблені заходи, які дозволять значно мінімізувати подібні ризики.

"Розроблені певні кроки, які при реалізації вже новим керівництвом, новою командою можуть ці спроби значно зменшити. Будемо сподіватися, що підбір людей в команді нового президента буде професійний", - сказав заступник секретаря РНБО.

Нагадаємо, що 4 березня президент звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО і голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Раніше команда журналістських розслідувань Bihus.Info опублікувала матеріал Лесі Іванової про масштабні розкрадання в "Укроборонпромі", до яких причетні посадові особи, наближені до президента Петра Порошенка. Зокрема, перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з бізнес-партнерами Віталієм Жуковим й Андрієм Рогозою, а також нинішній голова "Укроборонопрому" Павло Букін.

7 березня співробітники НАБУ провели обшуки у Олега Гладковського та його сина Ігоря в рамках розслідування розкрадань в оборонній сфері. Також провели обшуки у інших фігурантів справи – Жукова та Рогози.

"Дзеркало тижня. Україна" неодноразово публікувало матеріали про корупцію та масштабні зловживання в оборонному секторі. Докладніше читайте у матеріалі "Злочинні схеми в оборонпромі: чому розслідування Bihus.Info не може бути фейковим" та статті Дмитра Менделєєва "Мародери країни відрубаних рук".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі