Українські військові поранили чотирьох окупантів в Донбасі – штаб

Поділитися
Українські військові поранили чотирьох окупантів в Донбасі – штаб Від початку доби бойовики активності не проявляли © Операція Об'єднаних сил / Facebook
Втрат серед українських бійців упродовж останньої доби не зафіксовано.

Упродовж понеділка, 25 травня, окупанти в Донбасі 16 разів порушили режим тиші, обстрілявши українських бійців із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Про це повідомиил в штабі Об'єднаних сил у вівторок, 26 травня.

Зазначається, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник обстріляв українські позиції 14 разів. Обстрілів зазнали околиці Пісків, Оріхового, Богданівки, Павлополя, Авдіївки, Березового, Мар'їнки, Красногорівки та Водяного.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовано два обстріли із мінометів, які згідно із Мінськими домовленостями не повинні знаходитися на лінії бойового зіткнення. По наших захисниках неподалік населених пунктів Оріхове та Луганське противник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм", - повідомили військові.

Як заявляють у штабі ООС, українські оборонці вжили вичерпних заходів для припинення вогню з боку збройних формувань РФ, після чого загарбники відмовилися від подальшої активності.

За даними розвідки, 26 травня українські військові поранили чотирьох окупантів.

Від початку доби, 26 травня, російські окупаційні війська активності не проявляли.

Читайте також: Окупанти обстрілювали Кам'янку, розмістивши артилерію в житлових кварталах окупованих селищ

Раніше віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції окупованих територій, представник України на переговорах у Мінську Олексій Резніков заявив, що в розвитку подій щодо повернення окупованого Донбасу є близько 12 сценаріїв. За його словами, всі сценарії залежать від різних факторів, при цьому не всі вони залежать від України.

Детальніше про можливий розвиток подій у Донбасі читайте в статті Петра Бурковського "П'ять сценаріїв розвитку подій у Донбасі: чого чекати від Росії, і як може вчинити Україна?" для ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі