Український консул відвідає політв'язнів Дудку і Бессарабова

Поділитися
Український консул відвідає політв'язнів Дудку і Бессарабова Дудку і Бессарабова засудили до 14 років в'язниці © Крим.Реалії
Дудку і Бессарабова етапували в російські колонії.

Генеральний консул України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський обіцяє відвідати засуджених у "справі українських диверсантів" Володимира Дудку і Олексія Бессарабова, яких етапують в російські колонії. Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Підтверджую, відвідаємо при першій можливості", - сказав Малишевський.

Раніше повідомлялося, що Олексія Бессарабова доставили в колонію №1 Ставропольського краю (РФ). За словами правозахисників, ще один засуджений у цій "справі" Володимир Дудка, швидше за все, етапований в колонію №11 Ставропольського краю.

Раніше Верховний суд РФ залишив без змін незаконний вирок Дудці і Бессарабову, які отримали по 14 років колонії суворого режиму за "справу українських диверсантів".

Володимира Дудку, Олексія Бессарабова і Дмитра Штиблікова ФСБ затримала в листопаді 2016 року як "учасників диверсійно-терористичної групи ГУР Міноборони України". В СБУ акцентували на тому, що затримані в Криму українці не є ні співробітники, ні контактерами з боку спецслужби.

Штибліков і Бессарабія до 2014 року працювали військовими експертами в центрі "Номос", неодноразово виступали експертами і у тижневику "Дзеркало тижня. Україна" ("Флотське мито", "Росія перевищила допустиму присутність своєї морської піхоти в Криму"). Дудка – капітан 2-го рангу запасу, у минулому – капітан корабля радіоелектронної розвідки.

У листопаді 2017 року Штиблікова засудили до п'яти років колонії суворого режиму і штрафу в 200 тисяч рублів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі