Українського політв'язня Шумкова утримують в штрафному ізоляторі колонії в Торжку

Поділитися
Українського політв'язня Шумкова утримують в штрафному ізоляторі колонії в Торжку У лютому минулого року українця в РФ засудили до 4 років колонії © Прямой
Причини утримування Олександра Шумкова в ШІЗО невідомі.

Українського політв'язня Олександра Шумкова, якого Слідчий комітет РФ звинуватив в участі в "Правому секторі" та засудив до чотирьох років в'язниці, утримують в штрафному ізоляторі виправної колонії російського міста Торжок, повідомила в Facebook тітка українця Людмила Шумкова.

"Завдяки волонтерам російської правозахисної організації вдалося дізнатися, що Шумков Олександр Сергійович перебуває в ВК 4 м. Торжок. Наразі в ШІЗО. З карантину відразу був переведений в штрафний ізолятор", - написала Шумкова.

За її словами, українські чиновники з Міністерства закордонних справ і уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова пишуть в листах, що Шумкова утримують в СІЗО Брянська.

Як передає "Укрінформ", чому українець потрапив до штрафного ізолятора невідомо. При цьому Шумкова не відвідували ні родичі, ні представники консульства.

У лютому минулого року російський суд засудив Олександра Шумкова до чотирьох років колонії загального режиму нібито за участь в "Правом секторі" і діях, спрямованих "проти інтересів Росії".

У серпні 2017 року російські спецслужби викрали з території України військовослужбовця Збройних сил та громадського активіста ВГО "Спілка української молоді в Україні" Олександра Шумкова. Його звинуватили в екстремізмі й відправили до слідчого ізолятору. Матері Олександра Ларисі Шумковій поштою повідомили про затримання сина у російському Брянську.

Росіяни заявили, що Шумкова нібито затримали прикордонники в пункті пропуску "Троєбортне" в Севському районі Брянської області РФ під час спроби в'їзду на російську територію.

У травні Шумков оголошував голодування на знак солідарності з Олегом Сенцовим.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі