"Укроборонпром" розповів про артилерійські новинки, які продемонструють на параді

Поділитися
"Укроборонпром" розповів про артилерійські новинки, які продемонструють на параді © Укроборонпром
Новітнє озброєння буде продемонстровано вперше.

На урочистому параді військ з нагоди Дня Незалежності України 24 серпня буде продемонстровано низку новітнього озброєння, серед яких системи для значного підвищення ефективності дії української артилерії, які дозволяють у рази підвищити точність та ефективність вогню.

Як повідомили в "Укроборонпромі", на параді в Києві вперше буде продемонстровано комплекс радіолокаційної розвідки – український контрбатарейний радар 1Л220УК виробництва запорізького НВК "Іскра". Цей радар дозволяє отримувати точні координати для нанесення удару та коректувати вогонь власної артилерії.

Головною особливістю 1Л220УК є його потужна радіолокаційна станція з цифровою антенною решіткою, яка дозволяє за десятки кілометрів "бачити" не тільки снаряди та ракети, а і мінометні міни. Це дозволяє, завдяки цифровому комплексу обробки інформації, розрахувати траєкторії польоту снарядів та визначити місцезнаходження ворожої артилерії.

Укроборонпром

Також вперше буде продемонстрований автоматизований звукометричний комплекс артилерійської розвідки "Положення-2", виробництво якого здійснює ДП "Львівський державний завод "ЛОРТА".

Автоматизований комплекс оснащений високочутливими акустичними сенсорами, які дозволяють визначити позицію ворожої артилерії та місця розривів снарядів на відстані у декілька десятків кілометрів. Враховуючи те, що "Положення-2" працює у пасивному режимі, противник не може зафіксувати її роботу. Окрім того, "Положення-2" надає дані для корегування стрільби власної артилерії.

Укроборонпром

В цей же час, для обробки всієї інформації про поле бою, яка поступає від станцій типу 1Л220УК та "Положення-2", даних розвідки з безпілотних літальних апаратів та інших джерел, львівська "ЛОРТА" розробила систему "Оболонь-А".

"Оболонь-А" – комплекс автоматизованого управління артилерійськими батареєю та дивізіоном. Цей комплекс відіграє роль "керівного центру" для артилеристів. Вона здатна приймати і обробляти дані про десятки цілей та автоматично планувати вогонь, розподіляючи цілі для знищення. Завдяки швидкості обробки величезного масиву даних, які надходять до цифрових систем "Оболонь-А", використання спеціальних алгоритмів та захищеного зв‘язку – вдається значно підвищити ефективність вогню.

Нагадаємо, що в День незалежності України у паралді із нагоди святкування 27 річниці незалежності та 100 річчя української державності візьмуть участь 4,5 тисячі військовослужбовців. Також у параді буде задіяно 250 одиниць військової техніки, у тому числі нові зразки озброєння. Зокрема у параді вперше братимуть участь вертольоти морської авіації української армії.

Також у параді до Дня незалежності долучаться 300 військових з 18 країн.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі