Уряд розробив план дій для ліквідації наслідків стихії на Заході України

Поділитися
Уряд розробив план дій для ліквідації наслідків стихії на Заході України © МВС України
Президент вимагає від уряду знайти "системне рішення, щоб вирішити питання раз і назавжди".

Державна комісія ТЕБ та НС під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля прийняла комплекс заходів з подолання наслідків стихії в західних областях, повідомляє урядовий портал.

Повідомляється, що серед урядових заходів, зокрема, передбачається:

  • постійний моніторинг гідрологічної обстановки на річках регіону з метою вчасного вжиття запобіжних заходів;
  • організація всебічного життєзабезпечення постраждалого та евакуйованого населення;
  • нагляд за санітарно-епідеміологічною обстановкою, аби не допустити спалахів інфекційних захворювань через забруднення колодязів.

Щоб встановити розміри збитків, завданих стихією, та визначити обсяги коштів, необхідних для його відновлення, прийняли рішення до 1 липня 2020 року організувати обстеження зруйнованих і пошкоджених будинків, дорожньої інфраструктури.

Крім того, Міністерство внутрішніх справ повинно організувати охорону об'єктів критичної інфраструктури, будівель і майна населення, евакуйованого з небезпечних територій.

У той же час президент Володимир Зеленський вимагає від уряду "знайти системне рішення, щоб вирішити питання раз і назавжди, а не щорічно втрачати людей і гроші".

"Ми щороку від 500 до 800 000 000 витрачаємо на ліквідацію наслідків. А в цьому році, мабуть, буде більше мільярда гривень. Настав час знайти системне вирішення, зайнятися зміцненням берегів річок. Щоб укріпити береги Дністра, Тиси, щоб вирішити це питання раз і назавжди. Треба розробити справжню велику програму із залученням іноземного досвіду, а не щорічно втрачати людей і гроші", - заявив Володимир Зеленський, звертаючись до глави уряду.

Також Шмигаль повідомив, що в четвер, 25 червня, Кабінет міністрів, збереться на позачергове засідання яке буде стосуватися ліквідації наслідків негоди в західних регіонах країни.

Читайте також: Перелив через дамбу в Тернопільській області: відселяють жителів трьох сіл

Через негоду в західній Україні найбільше постраждала Івано-Франківська область. Там від стихії три людини загинули, одна пропала без вісті. Через потужний паводок десятки населених пунктів, а разом з ними і курорт Буковель, опинилися під водою.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі