Уряд спростив процедуру набуття громадянства для добровольців-іноземців

Поділитися
Уряд спростив процедуру набуття громадянства для добровольців-іноземців
Мова йде про тих, хто захищав Україну в Донбасі.

Кабінет міністрів спростив процедуру набуття громадянства для добровольців з інших країн, які воювали в Донбасі на боці України, повідомив у Telegram-каналі прем'єр-міністр Олексій Гончарук. За його словами, уряд затвердив відповідне рішення.

"Уряд спростив набуття громадянства для добровольців, які захищали Україну на Сході. Раніше добровольці з інших країн не мали можливості отримати посвідку на тимчасове проживання в Україні, яка є першим кроком для отримання громадянства. Наразі Уряд затвердив відповідний механізм", - написав Гончарук.

Він звернув увагу на те, що уряд спростив подання документів для отримання українського громадянства. Однак відповідне рішення прийматиметься згідно із законодавством.

Нагадаємо, влітку Верховна Рада ухвалила проект закону, який спрощує процедуру отримання громадянства для іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканості України.

Законом закріплено право визнати іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності України, такими що на законних підставах перебувають на території України та надати їм можливість одержати посвідку на тимчасове проживання в Україні на час участі у захисті територіальної цілісності та недоторканості України.

Також закон передбачає, що таких осіб не можуть примусово повернути до держави-агресора або країн що не визнає територіальну цілісність України чи підтримує агресію проти України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі