В анексованому Криму суттєво зросла кількість пацієнтів з підозрою на COVID-19

Поділитися
В анексованому Криму суттєво зросла кількість пацієнтів з підозрою на COVID-19 За добу епідеміологічна ситуація на півострові значно погіршилася © Командування Медичних сил ЗСУ
Різке збільшення числа ушпиталених з ГРВІ та підозрою на коронавірус – результат бездіяльності окупантів.

В анексованому Криму за добу різко зросла кількість пацієнтів, ушпиталених з ГРВІ та підозрою на нову коронавірусну інфекцію, пишуть "Крим. Реалії".

Пацієнтів стаціонару із симптомами застуди побільшало майже в чотири рази, із симптомами коронавірусу – вдвічі. За даними окупаційного Центру медицини катастроф та швидкої медичної допомоги, за добу в стаціонар забрали 42 людини з ГРВІ (13 людей напередодні) і 24 – з підозрою на COVID-19 (11 людей напередодні).

Крім того, 15 кримчан потрапили до лікарні з діагнозом "пневмонія". У Росії хворим на коронавірус часто ставлять саме "позалікарняну пневмонію", щоб приховати реальну статистику хворих і померлих від COVID-19. Аналогічний підхід росіяни практикують і на окупованих український територіях.

Читайте також: За добу ще понад півтисячі українців підтвердили діагноз COVID-19

Нагадаємо, 29 квітня Прокуратура АР Крим (Київ) відкрила кримінальне провадження через відмову Росії вживати заходів з протидії коронавірусній інфекції у місцях несвободи, де незаконно утримуються кримські політв'язні.

22 квітня в анексованому Криму та Севастополі запровадили карантинний режим. Кримчанам заборонили виходити з дому, а російські силовики оглядають весь транспорт, і збирають інформацію про в'їжджаючих на півострів.

Того ж дня Роскомнагляд на вимогу Генеральної прокуратури РФ заблокував сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за оприлюднення інформації про ситуацію з коронавірусом у Криму й ОРДЛО.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі