В Азовське море увійшов російський малий протичовновий корабель

Поділитися
В Азовське море увійшов російський малий протичовновий корабель Малий протичовновий корабель "Єйськ" був побудований у 1989 році, у 2017 році пройшов ремонт та модернізацію © відкриті джерела
Які підводні човни російський МПК збирається ловити у мілководному Азовському морі – це є велика таємниця.

Російське військове корабельне угруповання в Азовському морі поповнилося малим протичовновим кораблем МПК-217 "Єйськ" проекту 1124М Чорноморського флоту ВМФ РФ, повідомляє 8 липня "Український мілітарний портал".

"Вчора він пройшов арку мосту поблизу Керчі у напрямку Азовського моря. На Чорному морі він приписаний до Новоросійської військово-морської бази Чорноморського флоту ВМФ Росії і входить до складу 181-го дивізіону малих протичовнових кораблів 184-ї бригади охорони водного району", – йдеться у повідомленні.

"Єйськ" не потрапив під розділ колишнього радянського Чорноморського флоту у 90-х роках після розпаду СРСР, оскільки вчасно утік до Новоросійська. Побудований у 1989 році корабель у 2017 році пройшов ремонт та модернізацію на судноверфях окупованого росіянами Севастополя.

Нині триває робота над створенням бази Військово-морських сил в Азовському морі для протидії морській агресії РФ.

Наприкінці минулого року набув чинності закон "Про прилеглу зону України". Згідно з документом, контрольована Україною територія моря збільшується вдвічі – з 12 до 24 морських миль. Закон також важливий в контексті протистояння російській агресії. Тепер у прилеглій зоні ДПСУ може зупиняти для контролю або заарештовувати судна за винятком військових та інших кораблів, які використовуються з некомерційною метою.

У жовтні 2018 року командувач ВМСУ Ігор Воронченко заявив, що Росія тримає в Азовському морі корабельне угруповання у 120 кораблів і катерів – правда, боєздатних з них лише 36, а досить озброєних 24. Рятує і те, що РФ не може використовувати в Азовському морі великотоннажні бойові кораблі через малі глибини азовської акваторії.

Докладніше про перспективи розвитку українського військового флоту читайте у статті Валентина Бадрака "Морський вузол" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі