В БПП закликали Заліщук, Лещенка та Найєма покаятися за підтримку Саакашвілі

Поділитися
В БПП закликали Заліщук, Лещенка та Найєма покаятися за підтримку Саакашвілі В БПП впевнені, що метою акцій протесту, організованих Саакашвілі, був держпереворот
Рада президентської фракції звинувачує своїх однопартійців у заклику до участі в проплачених акціях.

Рада фракції "Блок Петра Порошенко" просить своїх однопартійців – народних депутатів Світлану Заліщук, Сергія Лещенка і Мустафу Найєма публічно пояснити свої заклики українських громадян до участі в акціях протесту, організованих лідером партії "Рух нових сил" Михеїлом Саакашвілі за гроші українського бізнесмена Сергія Курченка, йдеться в заяві на офіційному сайті політсили.

"Ми вимагаємо публічно пояснити всьому українському суспільству, виборцям, які віддали за вас свої голоси, свою позицію і мотивацію при підбурюванні українських громадян до акцій протесту, організованих за вкрадені у громадян гроші", - йдеться в заяві ради фракції БПП.

Рада президентської фракції також закликав Заліщук, Лещенко та Найєма дати свідчення правоохоронним органам, які "допоможуть швидше завершити слідство і залучити всіх до відповідальності".

"Оцінку антидержавній діяльності Саакашвілі і його команди незабаром дасть український суд. Своїх колег ми закликаємо покаятися і визнати свою помилку. В іншому випадку, у фракції "Блок Петра Порошенко", членами якої ви є, будуть всі підстави вважати, що з самого початку своєї депутатської діяльності ви керувалися метою: задоволення своїх власних амбіцій, навіть шляхом зради України на користь Росії, яка прагне знищити нас як незалежна, суверенна європейська держава", - сказано в заяві.

Крім того, рада фракції БПП висловив подяку СБУ, ГПУ "за оперативну, злагоджену роботу, завдяки якій, українське суспільство отримало переконливі докази співпраці Саакашвілі з командою Віктора Януковича, конкретно – з Курченко".

"Акції протесту мали на меті одне - державний переворот, дискредитацію України, народу, влади, правоохоронних структур", - додали в раді президентської фракції.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що викличе на бесіду вісім народних депутатів, які сприяли незаконному звільненню затриманого правоохоронцями у вівторок вранці, 5 грудня, в Києві лідера партії "Рух нових сил" Михеїла Саакашвілі.

"Закінчилося це все втечею з-під варти, що є само собою кримінальним злочином, також кримінальними злочинами ми вважаємо – і про це вже зареєстровано кримінальне провадження – дії всіх осіб, які перешкоджали законним діям по захисту Української держави правоохоронцями, Службою безпеки. Серед них – діючих народних депутатів Ігоря Луценка, Юрія Дерев'янка, Світлану Заліщук, Мустафу Найєма, Олега Петренка, Юрія Левченка, Сергія Лещенка, Віктора Чумака", - сказав Луценко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі