В Донбасі зиму можуть не пережити 87 тисяч людей – польські волонтери

Поділитися
В Донбасі зиму можуть не пережити 87 тисяч людей – польські волонтери В Донбасі зиму можуть не пережити 87 тисяч людей
Активісти звертають увагу, що переселенці залишили всі теплі речі вдома в Донбасі.

В Донбасі через війну з проросійськими терористами зиму можуть не пережити близько 87 тисяч людей. Про це пише голова польської гуманітарної організації PAH Яніна Охойська на сторінках Gazeta Wyborcza.

Вона зауважує, що інфраструктура в зоні конфлікту пошкоджена, так само як багато житлових будинків. Нині не відомо, чи буде опалення впродовж зими в Донецьку і Луганську. В захоплених бойовиками містах бракує продуктів і медикаментів.

"Близько 87 тисяч людей можуть не пережити зиму", - пише Охойська. Вона зауважує, що під загрозою не лише мешканці Луганської і Донецької областей. Переселенці, які залишили свої домівки, тікаючи від війни, теж мають труднощі.

"Більшість переселенців були розміщенні в тимчасових притулках: школах, центрах відпочинку, будинках культури, які не адаптовані для проживання. Особливо гостро стоїть питання відсутності опалення, кухні і ванної кімнати. Крім того, переселенці залишили теплі речі в окупованих містах. Тож їм бракує теплого одягу, ковдр, спальних мішків, а також засобів особистої гігієни і ліків", - пише голова гуманітарної організації.

Охойдовська закликає поляків допомогти українцям в Донбасі і в тимчасових притулках. Вона зауважує, що організація PAH вже зібрала 80 тисяч злотих. В захоплених містах Донбасу вже почалися проблеми із продуктами. Сьогодні зайнятій терористами Макіївці розпочався голодний бунт.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі