В метро Києва можуть ввести обмеження на вхід

Поділитися
В метро Києва можуть ввести обмеження на вхід © tov-tob.livejournal.com
Метро може працювати у режимі, як після футбольних матчів, для дотримання пасажирами дистанції.

Заступниця начальника КП "Київський метрополітен" Наталя Макогон заявила про те, що в столичному метро будуть вводити обмеження на вхід для дотримання пасажирами дистанції. Вона пояснила, що у зв'язку з відновленням транспортного сполучення в Київській області, у столичній "підземці" очікують збільшення пасажиропотоку.

"Людей в метро стає більше. І ми готуємося до того, що на вихідних відкриється передмістя Києва (транспортне сполучення в області), та пасажирів буде ще більше", - зазначила Макогон в ефірі телеканалу "Україна 24".

За її словами, у перший день роботи метро, 25 травня, пасажиропотік склав 310 тисяч, а 28 травня - збільшився до 540 тисяч.

"Відповідно, можуть бути обмеження на вхід в метро, щоб розтягнути пасажиропотік з можливістю дотримання соціальної дистанції", - додала Макогон.

Макогон також зазначила, що моніторинг пасажиропотоку в Київському метро проводиться в режимі реального часу.

"Обмеження вводяться, коли сильно збільшується пасажиропотік, і наші співробітники фіксують, що підтримувати соціальну дистанцію складно... Мається на увазі, що... станція може працювати на одну або дві вхідних дверей замість трьох", - додала Макогон.

За її словами, подібний підхід не новий. Адже в метро використовують таку систему пропуску людей після проведення масових заходів, зокрема концертів та футбольних матчів.

"Всі пасажири поїдуть. Ми зупиняємо тільки пасажирів без масок", - додала Макогон.

Водночас, як зазначила заступниця начальника, в перші дні роботи метро порушників практично не було.

Читайте також: Ляшко — відомі заходи безпеки в метро під час карантину

Нагадаємо, на початку березня метро Києва, Дніпра і Харкова закрили в рамках карантину, запровадженого через пандемію коронавірусу. При цьому в Києві і Харкові метрополітен відновив роботу 25 травня. Через два місяці карантину і вимушеного простою підземка знову запрацювала у звичайному режимі. У метро пускають в масках і просять дотримуватися безпечної дистанції. Проте дозволяють заходити без рукавичок. Станції почали працювати за звичайним графіком.

Водночас Київський метрополітен за час простоювання на карантині зазнав збитків на суму 600 млн гривень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі