В Одесі проросійські активісти вимагають від облради не підкорятися новій владі

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
В Одесі проросійські активісти вимагають від облради не підкорятися новій владі © timer.od.ua
Мітингувальники вимагають від облради взяти на себе всю повноту влади в Одесі та області, взяти на себе функції виконавчої і законодавчої влади.

Під Одеською обласною адміністрацією тривають акції протесту. Агресивно налаштовані активісти проросійської організації "Молодіжна єдність", скандуючи "Росія", "Референдум", "Одеса" продовжують вимагати від депутатів обласної ради та губернатора прийняти вимоги, висунуті 1 березня на мітингу проросійськи налаштованих громадян, що об'єдналися в силу під назвою "Народна альтернатива".

Мітингувальники вимагають від облради взяти на себе всю повноту влади в Одесі та області, взяти на себе функції виконавчої і законодавчої влади. Всі правоохоронні органи - міліцію, прокурату, СБУ перепідпорядкувати області, а на базі "Беркута" створити обласну міліцію. Вони також вимагають від влади проведення адміністративно-територіальної реформи і проведення референдуму щодо всіх доленосних рішень стосовно шляхів розвитку України.

Їм протистоять активісти Євромайдану, скандуючи "Україна", "Чемодан-вокзал-Москва". Вони вимагають прибрати прапор Росія, який прихильникам "Народної альтернативи" вдалося поставити на флагшток під стінами ОДА.

Мітингувальників відокремлюють один від одного міліцейські кордони. Протести викликано відмовою депутатів обласної ради прийняти їхні вимоги.

Сьогодні відбулася сесія обласної ради, щоб прийняти звернення до громади Одещини. Воно було прийнято лише з третьої спроби. Каменем спотикання стала пропозиція про включення пункту щодо введення російських військ на територію Криму. У підсумку після того, як було включено пункт про неприпустимість введення на територію України будь-яких іноземних військ, звернення набрало більшість голосів. Депутати засудили прояви екстремізму і спроби розколу країни на частини. І виступили за єдність соборної України.

Після зустрічі з керівництвом облради і губернатором сторони домовилися про проведення позачергової сесії облради, де буде розглянуто вимоги мітингувальників. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі