В ООН презентували план гуманітарної допомоги Донбасу на 158 млн доларів

Поділитися
В ООН презентували план гуманітарної допомоги Донбасу на 158 млн доларів © Фото з особистого архіву Лариси Артюгіної
Необхідну суму грошей для гумдопомоги продовжують збирати.

Представництво Організації Об'єднаних Націй в Україні презентувало план гуманітарної допомоги Донбасу у 2020 році, в якому відзначена потреба у 158 мільйонах доларів для підтримки відповідних операцій.

Координатор системи ООН, координатор з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані на пресбрифінгу в Києві зазначила, що конфлікт у Донбасі залишається дуже активним, продовжуються обстріли. Минулого року було зафіксовано найменшу кількість цивільних жертв, проте мирні громадяни все ще продовжують страждати – 167 загиблих або фізично постраждалих.

"План, який ми запустили сьогодні, має на меті допомогти людям, які найбільш постраждали, вижити з гідністю, відповісти на їхні базові потреби, звернутися до найбільш термінових сфер. Це дуже пріоритетний план. Ми розуміємо, що у нас не вистачить ресурсів, щоб допомогти кожному. Тому план високо пріоритетний на найбільш уразливих у найбільш постраждалих районах", - розповіла Лубрані.

Необхідні кошти збирають під егідою ООН, організацій, пов'язаних з ООН, низки міжнародних та національних організацій. Зібрані кошти будуть направляти на різні проєкти, включаючи як допомогу у ремонті шкіл, так і наданні соціальної та психологічної допомоги постраждалим у конфлікті.

Зазначений план був розрахований на 2 млн людей, що живуть по обидві сторони лінії розмежування в Донбасі. Переважна більшість мешкає у Донецькій і Луганській областях. План включає чотири цілі: оперативна гумдопомога для порятунку життів, допомога у захисті прав людей, підтримка уряду України в посиленні гумдопомоги на підконтрольних територіях, розширення доступу до нужденних осіб.

Голова офісу з координації гуманітарних питань Аліче Секуї зазначила, що план включає роботу 56 партнерів, більше половини запитуваних сум направлять на роботу недержавних організацій.

Нагадаємо, що в жовтні президент Володимир Зеленський заявив про старт роботи Фонду міжнародної партнерської підтримки для відновлення та реінтеграції постраждалих від війни у Донбасі. За його словами, у запуску Фонду бере участь Світовий банк. В Офісі президента оцінили витрати на відновлення територій Донбасу у 372 млн євро.

Детальніше про питання залучення коштів на відбудову Донбасу читайте в матеріалі Валентини Самар "RE:think. Дуже хотілося б, але...".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі