В ООН розкритикували деякі українські ЗМІ за висвітлення ситуації у Кагарлику

Поділитися
В ООН розкритикували деякі українські ЗМІ за висвітлення ситуації у Кагарлику © agroportal.ua
В Організації підкреслили, що, висвітлюючи випадки сексуального насильства, всі зацікавлені сторони, включаючи ЗМІ, повинні ставити інтереси жертви на перший план.

Моніторингова місія ООН з прав людини розкритикувала публічні повідомлення деяких українських ЗМІ про сексуальне насильство в Кагарлику, зазначивши, що медіа не повинні покладати додатковий тягар на жертву. Про це повідомила пресслужба Місії в Facebook.

Зазначається, що після випадку в Кагарлику деякі ЗМІ опублікували ім'я, місце проживання і фотографію жертви, описали її характер і поведінку.

"Ми підкреслюємо, що, висвітлюючи випадки сексуального насильства, всі зацікавлені сторони, включаючи ЗМІ, повинні ставити інтереси жертви на перший план. Це означає запобігати повторній травматизації і стигматизації жертви, уникати відтворення гендерних стереотипів, таких як звинувачення жертв, публічно поширювати особисті дані особи тільки за її інформованої згоди", - йдеться в повідомленні Місії.

В ООН нагадали, що відповідно до Декларації основних принципів правосуддя щодо жертв злочинів і зловживання владою, до жертв слід ставитися зі співчуттям і повагою до їх гідності.

"Публічне повідомлення про сексуальне насильство не повинно покладати додатковий тягар на жертву. Нетактовний підхід до таких випадків впливає на благополуччя жертв та їхніх родин, і може мати негативний вплив, стримуючи жертв від повідомлення про таке насильство в майбутньому", - підсумували в Організації.

Читайте також: Вакцина проти туберкульозу може виявитися корисною в боротьбі з коронавірусом

З 23 на 24 травня правоохоронці Кагарлицького відділення поліції катували 26-річну жінку, яку запросили у відділення в якості свідка у справі про крадіжку майна, і чоловіка. Поліцейські використовували наручники, кийки і протигаз, стріляли над головами жертв з табельної зброї, і кілька разів зґвалтували жінку. У чоловіка в результаті побоїв зламані ребра і ніс, йому погрожували зґвалтуванням.

26 травня Голосіївський районний суд Києва відправив під арешт на два місяці підозрюваних поліцейських - Миколу Кузіва і Сергія Сулиму.

Державне бюро розслідувань відкрило справу за статтями 152 (зґвалтування), 127 (катування) та ч.2 статті 365 (перевищення службових повноважень) КК України. Зловмисникам загрожує до десяти років ув'язнення.
Поділитися
Дивіться спецтему: Врадієвка 2.0
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі