В ОРДЛО побільшало злочинів російських найманців проти мирних мешканців – розвідка

Поділитися
В ОРДЛО побільшало злочинів російських найманців проти мирних мешканців – розвідка Захисникам "руського миру" в ОРДЛО можна все © ДАН
Командування окупантів прикриває підлеглих.

Командування російсько-окупаційних військ в Донбасі прикриває злочини бойовиків проти мирних мешканців тимчасово окупованих територій, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Під виглядом нібито підвищення рівня правового захисту російських військовослужбовців приховано запроваджені обмеження для т.зв. "військових правоохоронних органів" щодо реагування ними на скоєння військових злочинів та правопорушень... Як результат, протягом минулого тижня на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях зросла кількість злочинів, скоєних окупантами", - наголошують розвідники.

Так, 13 липня найманці з "4 окремої мотострілецької бригади 2 АК" підірвали у громадському місці Ясенівського Луганської області ручну гранату, постраждала місцева жителька. Наступного дня військовослужбовець "11 окремого мотострілецького полку 1 АК" вбив мирного мешканця.

А вже 17 липня двоє російських військових цього ж полку напали на цивільних осіб (батьки з дітьми) і завдали їм тяжких травм. Наступного дня аналогічний випадок стався в Єнакієвому Донецької області, де найманець поранив дох людей.

В усіх випадках командування окупантів покриває винуватців. Зокрема, з метою запобігання зниженню мотивації найманців до служби у складі 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійський корпусів Збройних сил РФ, а також недопущення зростання протестних настроїв серед населення у районах дислокації підрозділів окупаційних військ.

Зазначимо, окупанти регулярно нехтують вимогами режиму припинення вогню й обстрілюють населені пункти, об'єкти соціальної інфраструктури та пункти пропуску на лінії розмежування Донбасі, наражаючи на небезпеку мирних мешканців.

Наприкінці березня терористи обстріляли шкільні заклади на тимчасово окупованій території Донеччини. На час обстрілу школи в Петровському районі Донецька у будівлі перебували вчителі та учні, обстріл школи у смт Гольмівський припав на вечірній час, учнів у ній не було.

Відстань будівель до найближчих позицій ЗСУ, характер пошкоджень і траєкторія польоту куль, а також розташування шкільних будівель у щільній житловій забудові свідчать про те, що обстріляти їх з піхотного озброєння могли лише бойовики НЗФ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі