В Україні курять 8,2 мільйони дорослих

Поділитися
В Україні курять 8,2 мільйони дорослих © Андрій Товстиженко, DT.UA
Однак це на 20% менше, аніж сім років тому.

За останні сім років - з 2010 по 2017 - поширеність куріння серед дорослих українців знизилась - на 20%, а серед молоді 13–15 років зменшилася на 23% порівняно з 2011 роком та на 43% - порівняно з 2005 роком, повідомило міністерство охорони здоров'я України.

Також у відомстві зазначили, що українці суттєво змінили своє ставлення до куріння, і хоча курять 23% дорослих, однак половина з них хоче кинути. При цьому куріння залишається однією з основних причин неінфекційних хвороб, серед яких інфаркт, інсульт, рак, діабет ІІ типу.

Зараз курять 40% українських чоловіків і 9% жінок - загалом 8,2 млн дорослих українців. Більше половини із теперішніх курців хочуть кинути курити. При цьому у більшості українців сформувалось правильне розуміння наслідків куріння: 92,7% дорослих вважають, що куріння може призвести до серйозних захворювань. Також 21% теперішніх курців тютюну говорять, що вони припинять курити, якщо ціна на тютюнові вироби різко зросте, а 25,8% зазначають, що вони куритимуть менше.

Раніше МОЗ повідомляло, що щороку 85 тисяч українців помирають від хвороб, спричинених курінням. Куріння є одним із ключових факторів ризику розвитку ішемічної хвороби серця, інсульту і хвороби периферичних судин.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі