В Україні наразі не зафіксовано зараження коронавірусом – голова МОЗ

Поділитися
В Україні наразі не зафіксовано зараження коронавірусом – голова МОЗ
Зеленський заслухав Скалецьку щодо ситуації із китайським коронавірусом.

В Україні наразі не зафіксовано випадків зараження коронавірусом з Китаю, випадки, про які повідомляли ЗМІ, були звичайним грипом. Про це повідомила очільниця МОЗ Зоряна Скалецька під час доповіді президенту Володимиру Зеленському, інформує пресслужба голови держави.

За словами міністерки охорони здоров'я, постійно працює оперативний штаб з узгодження необхідних медичних та міжвідомчих дій. МОЗ підготувало порядок реагування для лікарень і лікарів, служб, відповідальних за перетин кордону, та лабораторій.

"Сьогодні для всіх очевидні процедури в разі виявлення, необхідності лікування та діагностування. Є готовність в лабораторіях і по тест-системах для виявлення та виключення підозрілих випадків щодо того, стосуються вони чи ні китайського коронавірусу. Взаємодія з міжнародними організаціями, які моніторять на глобальному, міждержавному рівні, щоденна", – заявила Скалецька.

Своєю чергою заступник міністра Віктор Ляшко повідомив про те, що налагоджено постійну комунікацію з прикордонною службою, зокрема в аеропортах, а також підготовлено інструкцію, як реагувати й перевіряти пасажирів.

Зазначається, що Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала запровадити температурний скринінг пасажирів після прибуття літаків і в разі виявлення осіб із симптомами недуги – перевіряти їх на віруси. Через наявність у хвороби інкубаційного періоду проведена робота із сімейними лікарями – для моніторингу та вчасного реагування.

Ляшко запевнє, що в Україні готові лікувати вірус у випадку його виявлення, оскільки "ті технології, які допомогли вилікувати людей в Китаї, застосовуються і в Україні".

Тим часом Зеленський закликав покращити інформування громадян та сформувати для них чіткі рекомендації. Він також запропонував укомплектувати в аеропорту "Бориспіль" медичний штаб або тимчасову службу.

Представники МОЗ додали, що нині розглядається можливість створення спецлабораторії для оперативного виявлення вірусів.

Нагадаємо, що у Китаї кількість інфікованих коронавірусом 2019-nCoV зросла до 1975 осіб, вже померли 56 осіб.

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров'я не стала оголошувати міжнародну надзвичайну ситуацію через 2019-nCoV. У ВООЗ наголосили, що поки спалах захворювання є надзвичайною ситуацією лише для КНР.

Вперше цей коронавірус був діагностований у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, яким може заразитися людина. Про поодинокі випадки захворювання також повідомляли влади низки країн. В американських аеропортах застосовуються тепловізори для виявлення пасажирів із підвищеною температурою.

Детальніше про новий коронавірус із Китаю читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі