В Україні повинні розробити конкурентну бронесталь – експерт

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
В Україні повинні розробити конкурентну бронесталь – експерт
Україна зобов'язана мати свою конкурентну бронесталь, без "хвороб", мікротріщин, гуляючих товщин та кромок.

В Україні на рівні уряду повинна бути сформульована задача: розробити конкурентну бронесталь, яка дійсно відповідатиме найвищим світовим стандартам. Про це у своїй статті для DT.UA пише заступниця директора ТОВ "Інженерна група "Арей" Світлана Зварич.

"Бронесталь - це стратегічна сировина. Приміром, бронесталь товщиною від 40 мм заборонено постачати у воюючу Україну. Це рішення Європейського Союзу і НАТО. А без такої броні годі й думати про важку бронетехніку. Україна як країна із величезним промисловим потенціалом зобов'язана мати свою конкурентну бронесталь, без "хвороб", мікротріщин, гуляючих товщин і кромок", - зазначає авторка.

За її словами, бронесталь, що відповідає найвищим світовим стандартам, необхідно розробляти зараз - поки ще живі останні з ливарних могікан-вчених.

Зварич також пише, що під час війни бронесталь потрібно закуповувати централізовано, закладати у Держрезерв, виділяти її виконавцям державного оборонного замовлення і, використавши, поповнювати Держрезерв.

"Це необхідно для виконання державних оборонних замовлень, і найголовніше - для виробництва надійних захищених бронемашин для потреб війни", - пише заступниця директора "Арея".

Зварич додає, що, крім цього, керівництво держави повинно доручити Міністерству закордонних справ вирішити питання зняття обмежень країнами-виробниками поставок в Україну бронесталей, які можуть використовуватися для виготовлення важкої бронетехніки.

Про конфлікт навколо бронесталі між держконцерном "Укроборонпром" і Міністерством оборони читайте в матеріалі Світлани Зварич "Броньовий колапс Укроборонпрому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі