В Україні проходять клінічні випробування чотири препарати проти COVID-19

Поділитися
В Україні проходять клінічні випробування чотири препарати проти COVID-19 Вакцина від коронавірусу може з'явитися за 18 місяців © Я-здоров.ру
У світі тривають розробки близько 70 вакцин від коронавірусу.

Від моменту початку розробки вакцини проти коронавірусної хвороби до завершення може пройти в середньому 18 місяців.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Близько 70 розробок йде вакцини проти коронавірусної хвороби. Так, це не швидкий час. І від моменту початку розробки до завершення може пройти в середньому 18 місяців. Ми розуміємо, що маємо п'ятий місяць циркуляції збудника в нашій популяції, тому вакцину очікувати варто, але не варто очікувати її ось-ось, дуже швидко. Хоча деякі розробки вакцини вже пішли на другу і третю стадії клінічних досліджень", – сказав він.

Українських розробок, за словами Ляшка, серед них немає.

"Ми зверталися до Академії медичних наук, до Академії наук з питанням того, чи можна в Україні надіятися на розробку вакцини. Наші академії відповіли, що нам треба спочатку інвестувати у розробку лабораторних потужностей, на яких можна проводити ці дослідження, а після цього вже говорити про повноцінну розробку власної вакцини", – зазначив головний санлікар.

Ляшко повідомив, що наразі в Україні проходять клінічні випробування чотири препарати проти коронавірусу.

"Цим питанням опікується інша окрема група. Є державний експертний центр, який аналізує всі матеріали, допускає до проведення клінічних випробувань. Я знаю, що там є і препарати, які можуть впливати на зменшення летальності, наприклад, шляхом профілактики ускладнень серцево-судинної системи, легеневої системи. А є, які мають певну противірусну дію. Побачимо, що дадуть нам клінічні дослідження. І це по всьому світі проводяться…" – додав він.

Читайте також: Україна розпочала тестування на антитіла до коронавірусу — МОЗ

Як повідомлялося, раніше МОЗ України схвалило випробування на хворих коронавірусом препарату "Амізон. При цьому була спростована ефективність іншого препарату гідроксихлорохіну для лікування таких хворих. Більше того, ВОЗ зупинила його використання на час дії перевірки через високу смертність.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі