В Україні проходять навчання "Козацька воля-2019"

Фото
Поділитися
Навчання покликані перевірити здатність органів військового управління нових організаційно-штатних структурах управляти військами в разі масштабної агресії противника.

В Україні проходять стратегічні командно-штабні навчання Збройних сил України "Козацька воля-2019", які проводяться сухопутної армією спільно з іншими родами військ, повідомляє прес-служба Міноборони у середу, 25 вересня.

"У навчаннях беруть участь близько десяти тисяч військовослужбовців Збройних Сил України та інших складових сил оборони держави", – сказано в повідомленні.

У навчаннях будуть задіяні до 15 кораблів, катерів і суден Морського командування ВМС ЗС України, 12 вертольотів армійської авіації, сили і засоби Повітряних Сил ЗС України. Також під час активної фази навчань до практичних дій залучать окремі підрозділи усіх видів і родів військ ЗС України – механізовані, танкові, артилерійські, інженерні, десантно-штурмові та інші.

Навчання покликані перевірити здатність органів військового управління нових в організаційно-штатних структурах (згідно з класифікацією НАТО) здійснювати управління військами під час підготовки і ведення операцій (бойових дій) у разі широкомасштабної збройної агресії.

Як повідомлялося, протягом 2019 року в Україні проведуть шість міжнародних військових навчань: українсько-американські, українсько-британські, українсько-румунські та багатонаціональні.

Навчання Riverine-2019 будуть проводитися протягом 10 діб у квітні-листопаді в акваторії Дунаю і Чорного моря. У навчаннях будуть задіяні 200 українських і стільки ж румунських військових.

Навчання Warrior Watcher-2019 пройдуть протягом 16 діб з серпня по жовтень на військових аеродромах і полігонах ЗСУ в Миколаївській області. У навчаннях будуть задіяні до 80 українських та до 300 британських військовослужбовців.

У липні-грудні на полігонах ЗСУ в Житомирській області будуть проходити багатонаціональні навчання "Кленова арка-2019" за участю близько 100 українських та до 350 військовослужбовців з країн НАТО та країн-учасниць програми "Партнерство заради миру".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі