В Україні пройшов фінальний етап випробувань самонавідних ракет "Скіф"

Фото
Поділитися
Згідно з повідомленням, під час випробувань були здійснені пуски керованих ракет "Скіф", усі цілі були успішно вражені.

У Чернігівській області у п'ятницю, 18 травня, успішно проведено остаточний етап випробувань нової модифікації ракетного комплексу "Скіф", повідомляє прес-служба київського державного конструкторського бюро "Промінь".

Згідно з повідомленням, під час випробувань були здійснені пуски керованих ракет "Скіф". Всі зазначені ракетам цілі були успішно вражені.

Переносний протитанковий ракетний комплекс "Скіф" призначений для ураження живої сили противника, рухомих і нерухомих броньованих цілей, що мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, у тому числі з динамічним захистом, а також малорозмірних цілей типу довготривалих вогневих точок, легкоброньованих об'єктів та вертольотів.

Особливістю комплексу є можливість наведення ракети на ціль з закритих позицій і укриттів, що знижує ризик ураження навідника вогневим ударом противника у відповідь.

Нагадаємо, 1 травня вдосконалений бойовий модуль "Дуплет", призначений для модернізації бронетехніки, пройшов успішні випробування. Житомирський бронетанковий завод" значно підвищив характеристики бойового модуля і обладнав його удосконаленою системою вогню, яка дозволяє супроводжувати цілі в автоматичному режимі, розраховувати балістику боєприпасів і вести влучний вогонь, як вдень, так і вночі.

Раніше, під час заключних вогневих випробувань ракетного комплексу "Вільха" президент Петро Порошенко дав завдання розпочати серійне виробництво ракети в 2018 році, а в найближчому майбутньому почати постачання цих комплексів на озброєння української армії. У той же час за словами президента наступним етапом повинна бути розробка крилатих ракет.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі