В Україні стартував відбірковий конкурс для експедиції в Антарктиду

Поділитися
В Україні стартував відбірковий конкурс для експедиції в Антарктиду
Для 25-ї Української антарктичної експедиції на станції "Академік Вернадський" потрібні 12 осіб.

У вівторок, 1 жовтня, стартував конкурс з відбору команди полярників в 25-ту Українську антарктичну експедицію на станцію "Академік Вернадський". Для експедиції планують набрати 12 осіб, повідомили на сайті Національного антарктичного наукового центру.

За словами керівника НАНЦ Міносвіти Євгена Дикого, до 25-ї Української антарктичної експедиції 2020-2021 років буде багато уваги, тому що в наступному році весь світ буде відзначати 200-річчя відкриття Антарктиди. Також Україна відзначатиме першу чверть століття станції.

Згідно з повідомленням, для експедиції потрібні: семеро вчених, лікар, кухар, дизеліста-електрик, системний механіки системний адміністратор зв'язку. Науковці повинні працювати за такими напрямками досліджень: геолого-геофізичні; гідрометеорологічні та океанографічні; геокосмические; біологічні.

"В цьому році ми знову не ставимо ніяких обмежень - головне, щоб кандидати або кандидатки були фахівцями у своїх напрямках і мали необхідне здоров'я для роботи в Антарктиді", - зазначив Дикий.

Серед загальних вимог до кандидатів - відсутність хронічних захворювань і протипоказань до роботи в умовах Антарктиди, володіння іноземною мовою, неконфліктність і комунікабельність.

Згідно з інформацією на сайті, за місяць роботи на станції "Академік Вернадський" експедитори отримають 25 тисяч грн.

Конкурс буде проходити в три етапи: прийом документів, співбесіда та затвердження кандидатів конкурсною комісією.

У квітні, станція "Академік Вернадський" отримала на модернізацію майже 35 млн грн. Вперше після придбання наукової станції в Антарктиді Україна приступила до її модернізації і капітального ремонту.

Раніше, 24-я УАЕ відрізнялася професійним складом, сформованим на відкритому конкурсі без гендерних обмежень. В результаті після довгої перерви до неї увійшли дві жінки.

Станція "Академік Вернадський" розташована на мисі Марина острова Галіндез. Вона являє собою метеорологічну і географічну обсерваторію, яка підтримується Україною в рамках Державної цільової науково-технічної програми проведення досліджень в Антарктиці на 2011-2020 роки.

Детальніше про дослідження Антарктиди читайте в статті Германа Богапова "На рік до пінгвінів" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Підготував/ла Стажер
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі