В Україні тепер три церкви — Філарет

Поділитися
В Україні тепер три церкви — Філарет ПЦУ проведе Священний Синод, на якому дасть оцінку діям Філарета © ПЦУ
ПЦУ не планує відлучати Філарета, але констатує його вихід з ПЦУ.

Православна Церква України проведе Священний Синод 24 червня, на якому планують визнати той факт, що святійший Філарет і ще двоє єпископів вийшли з ПЦУ. Про це на брифінгу у четвер заявив член синоду ПЦУ архієпископ Євстратій.

При цьому владика Євстратій зазначив, що ПЦУ не планує відлучати Філарета від церкви.

"Я розумію, щоб усім хотілося б різких заяв, а ще щоб за бороди почали тягати один одного. Але наше завдання - показати єдність церкви", - додав він.

У свою чергу патріарх "відновленої" УПЦ КП заявив, що не піде на Священний Синод ПЦУ."Синод буде, але рішення Синоду до нас не має ніякого відношення. На Синод не піду", - сказав Філарет, передає Укрінформ.

Також Філарет заявив, що не розколює Православну церкву України, тому що УПЦ Київського патріархату існувала і раніше.

"Я не вважаю це розколом. Хто від кого відколовся, вони від нас або ми від них. Адже з 1992 року, а вони з 2018, так хто від кого відколюються, вони від нас відколюються. Відколюються, але прийдуть до цієї церкви, бо ця церква українська, справжня, а та грецька, інтереси Греції відстоює", - сказав Філарет.

Філарет зазначив, що в Україні існують три церкви: УПЦ Московського патріархату, ПЦУ на чолі з митрополитом Епіфанієм і УПЦ Київського патріархату.

Нагадаємо, 20 червня Філарет провів Собор з відновлення УПЦ КП. На збори з Росії приїхали митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф та його вікарний єпископ Петро.

Київський патріархат вважає, що Михайлівський Золотоверхий, Феодосіївський і Видубицький монастирі у Києві, Миколаївський монастир в Богуславі, а також всі київські парафії повинні підкорятися УПЦ КП. Київський патріархат заявив про права на Київську православну богословську академію, всі єпархії, монастирі, духовні навчальні заклади, братства, місії, які зареєстровані державними органами як релігійні організації УПЦ КП.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі