В Україні з літа 2017 року на кір захворіло понад 110 тисяч людей

Поділитися
В Україні з літа 2017 року на кір захворіло понад 110 тисяч людей Щеплення є єдиним захистом від захворювання
З початку спалаху померло 39 осіб.

В Україні з початку року на кір захворіло понад 53 тисячі осіб, з них 25 тисяч дорослих та 28 тисяч дітей, від ускладнень померли 18 людей. Як інформує Центр громадського здоров'я МОЗ, з початку спалаху (літа 2017-го), на кір захворіли понад 110 тисяч людей, 39 померли.

Вказується також, що протягом 23-го тижня цього року захворіли 1133 людини (505 дорослих і 628 дітей). У Центрі громадського здоров'я нагадали, що щеплення є єдиним захистом від захворювання. До того ж, Верховний суд підтвердив обов'язковість щеплень для відвідування дітьми навчальних закладів.

Найбільше нових випадків кору зареєстрували у Харківській області (156 хворих), Києві (100), Тернопільській (89), Львівській (84 хворих), та Київській областях (80).

За даними ЮНІСЕФ, у 2018 році Україна стала світовим лідером за захворюваністю на кір. Окрім України найбільший приріст випадків захворювання спостерігався на Філіппінах та в Бразилії, наразі прогрес у подоланні цього захворювання опинився під загрозою.

У Міністерстві охорони здоров'я розвінчали міфи про лікування кору та розповіли, що потрібно знати про вакцини від цієї хвороби.

Докладніше про європейську кризу захворюваності на кір і її наслідки для України читайте у матеріалі Ольги Скрипник "Територія кору" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі