В Україні заборонили проектувати автостоянки на тротуарах

Поділитися
В Україні заборонили проектувати автостоянки на тротуарах Заборона має сприяти зменшенню заторів на доргах
Заборона щодо автостоянок на итротуарах діє у більшості країн Європи та світу.

В Україні 1 вересня почали діяти нові державні будівельні норми щодо проектувань вулиць та доріг у населених пунктах, згідно з якими заборонено проектування автостоянок на тротуарах. Це має мінімізувати можливі аварії за участю пішоходів. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

"З 1 вересня в Україні діють оновлені норми щодо вулиць і доріг, які забороняють проектувати тимчасові автостоянки на тротуарах. Це сприятиме підвищенню безпеки у пішохідних зонах, налагодженню транспортного руху в населених пунктах та зменшенню заторів, а також мінімізації можливих аварій за участю пішоходів. Такі принципи діють у більшості цивілізованих країн Європи та світу і нарешті починають реалізовуватися у нас", - сказав він.

Окрім населених пунктів, згідно з новими правилами, проектування автостоянок також заборонено уздовж проїзних частин магістралей загальноміського значення безперервного та регульованого руху та на магістралях районного значення у випадку, коли коефіцієнт використання пропускної здатності наближається до 1 та при виділенні на цих магістралях окремих смуг для руху маршрутного транспорту.

Нагадаємо, вчора в набули чинності нові правила паркування автомобілів. У відповідному законі прописані всі випадки паркування, які перешкоджають руху або створюють загрозу безпеці, і це дає повноваження евакуювати машину на штрафмайданчик. Також закон передбачає введення фото-, відеофіксації правопорушень - порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспорту, зокрема, несплату вартості послуг з паркування або паркування на місцях для інвалідів особами, що не мають такого права. При цьому обов'язковою є наявність не менше двох зображень транспортного засобу, отриманих з різних або протилежних ракурсів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі