В Україні закриті тюрми здадуть інвесторам

Поділитися
В Україні закриті тюрми здадуть інвесторам Території закритих в'язниць не пустуватимуть © Крим.Реалії
У рамках реформи закриють 9 в'язниць і звільнять дві тисячі співробітників.

Заступник міністра юстиції Олена Висоцька заявила, що у відомстві працюють над розширенням проекту державно-приватного партнерства і планують, крім слідчих ізоляторів, залучити інвесторів до користування закритими в'язницями.

Вона зазначила, що інвесторам можуть бути корисні і цікаві не тільки самі в'язниці, але і земельні ділянки.

Зазначається, що для реалізації планів у Мін'юсті також збираються ініціювати зміни в законодавстві, щоб удосконалити модель співпраці в рамках державно-приватного партнерства.

За словами Висоцької, модель повинна стати прозорою, простою, швидкою, мати гарантії як для держави, так і для інвестора.

"Вони (зміни - ред.) невеликі, необ'ємні, але необхідні для того, щоб потім ми могли не точково проектами займатися, коли за 2-3 роки один проект "тягнеться", а запустити по Україні стільки, скільки інвесторам буде цікаво з нами працювати. Тому, зараз, у найближчі 3-4 місяці, ми повинні попрацювати над оптимізацією в'язниць", – сказала заступник міністра, передає Укрінформ.

На даний момент у відомстві готують пакет документів на кожен об'єкт до закриття закладу. В цьому році, повідомила Висоцька, планують закрити 9 в'язниць, а персонал, близько 2 тисяч осіб, звільнити. У міністерстві планують скерувати кошти, які йшли на зарплату співробітникам оптимізованих в'язниць, на персонал в інших установах.

Читайте також: Екс-очільника Кропивницького СІЗО підозрюють у розтраті бюджетних коштів

Нагадаємо, на початку травня стало відомо, що платні камери з'явилися в Київському слідчому ізоляторі. Зокрема, там є двомісна, тримісна і дві чотиримісні камери з поліпшеними умовами. Доба перебування в платній камері Київського СІЗО буде коштувати 2 тисяч грн, за тиждень - 8 тисяч грн, а за місяць - 12 тисяч грн.

Також повідомлялося про те, що анонсовані приватні СІЗО запрацюють в Україні з наступного року, а ось приватних в'язниць не буде.

Про стан пенітенціарної системи в Україні читайте у статті Гюндуза Мамедова "Як зрушити з місця реформу пенітенціарної системи: план є, треба діяти" для ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі